TekoopBoekHoogaltaarSint-PieterLangdorp

 Nieuw!
De bewogen geschiedenis van het Langdorpse hoogaltaar.
Afbeelding invoegen
We schrijven 1783. Pastoor Petrus Joannes Van den Eynde installeert zich in de oude, nu verdwenen pastorie, op de zuidflank van de Bosberg.
De pastorie mag dan al bouwvallig zijn, de Sint-Pieterskerk is net uit de steigers.
Zijn voorganger, Jacob Van Egen, had het schip van de kerk laten verbreden met zijbeuken. Alle wanden waren afgewerkt met een houten lambrisering en in 1781 werd het meesterlijke Robustelly-orgel geïnstalleerd.
Op dat elan ging pastoor Van den Eynde verder. Door een spijtige samenloop van omstandigheden krijgt hij de kans om een groots, monumentaal marmeren hoogaltaar te kopen.
Over waar het hoogaltaar ontstond en wie de kunstenaar was schreef Theo Depoortere een boeiende bijdrage.
Op de vraag hoe het altaar naar Langdorp kwam en de vele praktische elementen rond de verhuis kwam een antwoord toen pastoor Jozef Van Osta een stapel documenten vond in de pastorie. Hij transcribeerde de 18de eeuwse teksten tot een boeiend geheel.
Toen we net van plan waren de geschiedenis te bundelen in een boek verscheen Michiel Dusar. Met grote deskundigheid besprak hij al de marmersoorten gebruikt in het altaar.
We brachten de drie verhalen samen in een schitterend nieuw boek: "Het Hoogaltaar van de Sint-Pieterskerk te Langdorp”.
Het is rijk geïllustreerd met foto’s en originele documenten. De Kroon op het Werk geeft het uit in dezelfde, knappe lay-out die we van de eerdere boeken kennen. Zoals de boeken mekaar aanvullen, zo vallen de delen van de auteurs in dit boek samen tot een boeiend geheel. Een breed verhaal waar vanuit het hoogaltaar licht valt op de bredere geschiedenis van een zeer bewogen periode.
Een boek kost 17 euro (exclusief verzendingskosten: 4 euro). 
Wie één of meerdere boeken wil kopen, kan het gepaste bedrag overschrijven op het rekeningnummer
BE95 1490 5583 1858 (BIC GEBABEBB) van 'De Kroon op het Werk Langdorp' met de vermelding: ‘Hoogaltaar Sint-Pieter’ en zijn of haar volledige adres. 
Meer info via joseelehon@skynet.be en 
Het boek is ook te koop aan 17 euro in ’t Hof te Langdorp en bij Meulenbergs, Schaluin in Aarschot.  
Ook te koop op deze website.: mail naar sintpieterlangdorp@skynet.be
Afbeelding invoegen