2022NaamopgaveMetDoopselInWolfsdonk

NAAMOPGAVE MET DOOPSEL IN WOLFSDONK

Afbeelding invoegen

De toekomstige Eerste Communicanten van Wolfsdonk  gaven tijdens de viering op zondag 6 februari hun naam op en vertelden waarom ze graag de hostie ontvangen. Catechist Leo gaf een duiding bij de naam van ieder kind en Rudy Van Dijck maakte mooie naamplaatjes. Samen met catechiste juf Erna volgde een gebarengebed waarbij de kinderen met heel hun lichaam zich richtten tot God.
Bijzonder toepasselijk was de zondagse evangelielezing over de roeping van de apostelen tot vissers van mensen.  Zorgen dat iedereen erbij hoort en mensen helpen als ze problemen hebben, is de taak van elke gedoopte.  Door het doopsel worden we geroepen in Jezus voetspoor te treden.  Alleszins ook het voornemen van Noah (7 jaar) die ter voorbereiding van de Eerste Communie gedoopt werd te midden van zijn klasgenootjes, familie en medeparochianen. Het lied ‘you will be in my heart’  vertolkte de belofte van de ouders, de peter en meter maar drukt ook ons geloof uit dat de naam van ieder mensenkind geschreven staat in de palm van Gods hand.
Het was een hartverwarmende viering met kinderlijke geloofsovergave waarbij we gezonden worden om ook als volwassenen onze naam op te geven of ons te laten onderdompelen in het doopwater dat zuivert en nieuw leven geeft.
Proficiat aan alle communicanten, in bijzonder tevens aan dopeling Noah en de ganse familie.

Afbeelding invoegen