2021WolfdPinksterdoopviering

PINKSTERDOOPVIERING

Het was zoals de apostelen die op de dag van Pinksteren eindelijk naar buiten kwamen en zich vol vuur in Jezus’ voetsporen begaven. We vierden voor het eerst sinds lange tijd met de kinderen van het 2de leerjaar terug in de parochiekerk te Wolfsdonk, het enthousiasme was niet te blussen. Aangezien het aantal aanwezigen op 23 mei nog steeds tot een maximum van 15 volwassenen beperkt bleef, waren de toekomstige communicanten vergezeld door 1 ouder per kind. Vooraf was er wel reeds een hartverwarmende en begeesterende hoogdagviering gehouden voor de trouwe kerkgangers, voorgegaan door zonepastoor Rudy. Sinds begin mei komen we immers terug wekelijks samen. Voorlopig houden we de gezinsvieringen nog wel gescheiden van de zondagse vieringen om 9 uur. 

 Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen


Tijdens de Pinksterviering gaven de communicanten hun naam op, die voor ieder kind door catechist Leo persoonlijk werd geduid. Het hoogtepunt van de viering was zonder twijfel het doopsel van de broers Jelle en Jesse en dit eveneens ter voorbereiding van hun Eerste Communie op 18 september. Daarna staken de beide jongens hun doopkaars zelf aan, een handje geholpen door hun papa want de nieuwe Paaskaars heeft nog niet zo vaak gebrand.
Er werd gebeden, gezongen maar we keerden ook in stilte naar binnen. De felrode Pinkstertekeningen die de kinderen maakten, zijn nog te bewonderen in de kerk. En natuurlijk werd Moeder Maria niet vergeten tijdens de meimaand.
Een primeur was tevens het gebruik van de beeldschermen waardoor we geen blaadjes meer hoeven te kopiëren en toepasselijke illustraties en kunstwerken kunnen projecteren.
Proficiat aan de dopelingen, aan alle communicanten die alweer een stapje dichter staan bij hun Eerste Communie, proficiat ook aan de catechisten Erna en Leo en juf Maartje. Als voorproefje werd het kinderlijk geloof beloond met een zure ouwelsnoepje met het gekende hostiepapier als omhulsel.

Diaken Bert