2021StiltemuziekKerkofWolfsdonk

CELLOMUZIEK EN POEZIE OP HET OUDE KERKHOF VAN WOLFSDONK

ZONDAG 31 OKTOBER OM 15.00 U. DAG VAN DE STILTE

 Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

In het Allerheiligenweekend organiseren we ter gelegenheid van de Dag van de Stilte een stemmig celloconcert met poëzie op zondag 31 oktober om 15u op het oude kerkhof van Wolfsdonk. Na de gedachtenisviering van 14u, willen we je graag vergasten op een mooie stiltebeleving. De chrysanten op de gerestaureerde en gekoesterde graven van het oude kerkhof zijn de passende setting voor een concert van celliste Nele Gilis en poëzie voorgedragen door dichteres Sarah Michaux.

De activiteit is gratis. We verwelkomen je graag om met passende muziek en teksten samen even stil te vallen, te verwijlen…

Deze activiteit is een initiatief van de parochie en kerkfabriek HH. Maria, Pieter en Antonius en de pastorale zone Sint-Rochus Aarschot en kadert binnen de ‘Stilte, Rust en Ruimte'-activiteiten van de Merode:

Elk jaar gaat op de laatste zondag van oktober in West-Europa de wintertijd in. Overal draaien we die dag de klok één uur terug. Of beter: we zetten met z’n allen de wijzers één uur stil. Even lijkt er wat rek te zitten op de tijd. Even wat minder nood om op tijd te zijn, om een deadline te halen.

Een uitgelezen tijdstip voor de jaarlijkse campagne "dagvandestilte” die de waarde van vertragen, verstillen en kwaliteitsvolle aandacht in Vlaanderen, Brussel en Nederland maatschappelijk aan de orde stelt. Organisaties nemen dan initiatieven op diverse locaties. Ook in landschapspark de Merode doen we hier al voor het 10de jaar mee. Deze activiteit is één van de 10 activiteiten in het Merodegebied.

Voor wie het Landschapspark de Merode nog niet goed kent: dit is een prachtig gebied gelegen op het drieprovinciënpunt Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg, tussen Demer en Nete, met uitgestrekte bossen, heide en typische Diestiaanheuvels. Naast haar prachtige natuur staat de Merode ook gekend om haar erfgoed met kastelen en abdijen, molens en de typische Demergotiek. Het Merodegebied heeft veel mooie plekjes waar rust, stilte en ruimte een troef is voor elke inwoner en elke bezoeker, en is zo een ideale plek voor hedendaagse onthaasting en verstilling.

Zie www.dagvandestilte.be en www.demerodeonline.be