2021KapelletjeLangdorpDorp

BEELD ONZE LIEVE VROUW IN DE KAPEL VOOR DE SCHOOL

Afbeelding invoegen

Reeds vorig jaar werd het beeldje kunstig gerestaureerd door Herman Coenen, dit op aandringen van Rosa Verbruggen.   Rosa onderhoudt dit Mariakapelletje trouw en netjes.

Door het uitbreken van corona heeft het zegenen van het beeld flinke vertraging opgelopen.   Telkens hoopten we op een grotere versoepeling om met meer mensen te mogen samenkomen.   Om het niet langer uit te stellen werd er besloten om het op zaterdagmorgen 8 mei te zegenen.  

De Heilige Maagd Maria is altijd een toevlucht geweest voor de mensen in tijden van nood.   Ook nu in deze moeilijke en zware dagen hechten velen nog belang aan het bidden tot Onze Lieve Vrouw.   Er wordt geregeld een kaars ontstoken en gebeden tot Haar. 

Na een kort verwelkomingswoordje tot Herman sprak priester Paul een mooi gebed uit, waarvan een kort stukje :

" God onze Heer, bij dit zeer mooi herstelde Mariabeeldje, toegewijd aan Onze Lieve Vrouw, zijn wij hier biddend samen op voorspraak van Maria.

Wij vragen u God, aanvaard onze inspanningen om deze gebedsruimte door haar schoonheid aan u toe te wijden.  

Laat dit beeldje mensen helpen om zich tot U te keren en dat dit mag strekken tot heil en genezing van velen.

Wil dit Mariabeeldje zegenen en wijden, wij vragen het u God door Jezus Christus in de kracht van Gods Heilige Geest. Amen.

We baden  het Onze Vader, een Tientje en Glorie zij de Vader, dit voor de zieken en voor alle intenties van de parochie.

Priester Paul bedankte de kunstenaar Herman die met veel toewijding het beeldje heeft hersteld en gerestaureerd en tevens werd er ook een dankwoordje gericht aan Rosa die dit kapelletje een warm hart toedraagt en het creatief onderhoudt en versiert.  Ook een dankwoordje voor al diegenen die helpende handen uitsteken om mee te werken aan de onderhoud ervan.

Door de pandemie moeten we nu de veiligheidsmaatregelen nog naleven maar we hopen dat we weldra met meerderen kunnen samenkomen.

Nog een mooie en gezegende Mariamaand.