2021ERfgoedwandelingLangdorp

ERFGOEDWANDELING LANGDORP OP 13 JUNI

Op zondag 13 juni organiseert Regionaal Landschap Noord-Hageland i.s.m Natuurpunt en onze Kerkfabriek van Langdorp een themawandeling rond Erfgoed in de Demervallei, langsheen de Demervalleiwandeling (circa 13 km). De wandeling start aan de Heimolen en leidt je langs de oude ijzerzandsteengroeve en oude knoteiken via de vallei en de Sint-Pieterskerk terug naar de Molenheide. Onderweg vertellen gidsen je honderduit over onze streek. Je krijgt ook een versnapering en drankje mee voor onderweg. Wegens de huidige coronamaatregelen is inschrijven in een tijdslot verplicht (elke 15 minuten, maximum 10 personen). U kan inschrijven via deze link https://www.rlnh.be/agenda/erfgoed-de-demervallei-langdorp-op-inschrijving of het nummer 016 63 59 54

In de zomer van 2020 openden het Regionaal Landdschap samen met Landschapspark de Merode en Toerisme Vlaams-Brabant het vernieuwde wandelnetwerk de Merode, zij het door COVID zonder veel toeters en bellen. In 2021 willen we jullie graag laten kennismaken met het vernieuwde netwerk:  We organiseren 3 thematische wandelingnamiddagen in de 3 betrokken steden Aarschot, Diest en Scherpenheuvel-Zichem.

Op 13 juni focussen we ons op Erfgoed in de Demervallei. We loodsen je langs een oude ijzerzandsteengroeve, vertellen je wat meer over de Sint-Pieterskerk, de Heimolen en het omringend landschap in de Demervallei. We sturen je niet met lege handen op stap. We bieden je voor onderweg een gratis versnapering en drankje aan van een lokale Merode-handelaar!

Ook in 2021 houden we nog rekening met het coronavirus. Daarom werken we voor deze wandeling met inschrijvingen zodat we alles coronaveilig kunnen organiseren.  Deelname is gratis maar je moet wel verplicht registreren.  Per 15 minuten vertrekt een groepje van maximum 10 personen.  Je kan vertrekken tussen 12:00 uur en 15:00 uur. De wandeling is zo'n 14 kilometer lang.

Adres: Heidemolen, Windmolenstraat 7, 3201 Langdorp

Afbeelding invoegen