2021EersteCommunieWolfsdonk

EERSTE COMMUNIE IN WOLFSDONK

13 hartendiefjes gingen voor het eerst aan tafel met hun vriend Jezus op zaterdag 18 september, te Wolfsdonk. Een groot rood hart sierde de kerk, als tevens kleimannetjes die de kinderen zelf boetseerden. Het verhaal over Kleitje die zijn hart feller voelt kloppen als hij/zij het Pinkstervlammetje  ontmoet, gaat terug op het Scheppingsverhaal waarin God de mens tot leven bracht door Zijn adem in te blazen. Als we ons laten raken door Jezus’ Goede Geest, ons opnieuw door hem laten boetseren, krijgt ons leven kleur en brengen onze voeten ons naar plaatsen waar we kunnen helpen, spreekt onze mond woorden van troost en delen we handenvol geluk. Dan wordt Gods werk door ons zichtbaar. We mogen Jezus vragen om ons te bezielen met zijn Goede Geest, dit doen we in gebed of bij het branden van een kaarsje.
Maar Jezus komt ook bij ons in de communie, het met elkaar delen van het gezegende brood. Om te groeien en even groot te worden als de papa of mama moeten kinderen veel boterhammen eten. De hostie is maar een heel klein broodje maar het is een broodje dat ons hart voedt en sterkt om goede mensen te worden naar het voorbeeld van Jezus.

Afbeelding invoegen

Het was een bijzonder sfeervolle viering , voorgegaan door priester Paul en muzikaal begeleid op klarinet en trompet door mama Tessa en papa Chris. Een mooie samenwerking tussen school en parochie met veel dank aan catechisten Leo en juf Erna. Met de versoepeling van de coronamaatregelen waren ook grootouders, peters en meters welkom.
Op deze wijze werd dit uitgestelde geloofsfeest een gemeenschapsgebeuren waaraan groot en klein het hart kon ophalen.

Gelukwensen aan de flinke communicanten uit de 3deklas en hun families:  Maïke, Nona, Isolde, Ree, Rochus, Lukas, Warre, Milan, Lou, Vince, Flor, Oscar en Alecio.

Bert, diaken