2021EdwardMoons

EXPO KRUISWEG EDWARD MOONS IN DE KERK VAN GIJMEL

 

Afbeelding invoegen 

Edward Moons is een van de beste kunstschilders in de geschiedenis van Aarschot. Hij is oud-leraar aan de Kunstacademie en richtte in 1990 ‘De Kunstbabbel’ op in Aarschot. Hij ontving enkele honderden gasten uit de wereld van de kunst, sport, literatuur en politiek. Je kan zijn werken bewonderen in de Aarschotse winkeletalages en in de kerk van Gijmel van 8 mei tot en met 31 juli 2021.

Kleurrijke wandeling

Maak kennis met zijn palet van kleurrijke werken tijdens een kleurenwandeling door het historisch centrum van Aarschot. Moons’ inspiratiebronnen zijn ruimtefiguren, landschappen en mensen die hij tegenkomt. Zijn werken barsten van kleur en licht, een expressie van hoop.

Kruistaferelen in de kerk van Gijmel

Ook in de Onze-Lieve-Vrouw van Fatimakerk van Gijmel kan je van Moons’ kunst genieten. Je bewondert er zijn 14 kruistaferelen vergezeld door liederen van o.a. Aarschots toondichter Arthur Meulemans. De liederen komen uit een unieke opname uit 1996 door het Aarschots Jeugdkoor met pianobegeleiding door de broers Kolaçny. Het is zeker een fietstocht naar Gijmel waard. De kerk is toegankelijk telkens van donderdag tot zondag, van 10 uur tot 18 uur. Voor het bezoek gelden de huidige maatregelen. Volg de aangeduide richting, respecteer de 1,5 meter afstand, ontsmet je handen en draag een mondmasker.

I can’t Live in a Living room

Heb je na de werken van Moons honger gekregen naar nog meer kunst? Dan kan je terecht in het voormalige café De Living op de Schaluinevest in Aarschot. Daar toont Hilde Hermans, docente aan de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst, een drieluik in de vitrine. ‘I can’t Live in a Living Room’ toont ons wat voor boeiende locatie het café was. Van stukken baksteen tot stucwerk en de bierkaartjes vol ludieke boodschappen; het laat zich lezen als het verhaal van jaren cafébezoek.

Deze tentoonstelling is een initiatief van Pieter Van Kerckhoven en de Stad Aarschot, waaraan de kerkfabriek graag meewerkt. Dank aan de vrijwilligers die de kerk openen en sluiten.

Meer info op www.hetgasthuis.be en www.museum-aarschot.be/edward-moons/