(UA-31898617-1)60035425 Sint-Pieter,Langdorp,Gijmel,Wolfsdonk,Aarschot,godsdienst,religie,gemeenschap,

2020Kaarsjestocht

EEN KAARSJESTOCHT DOOR ONZE PASTORALE ZONE SINT-ROCHUS
OP 26 EN 27 SEPTEMBER In de zomer van 2019 wandelde Eva Van de Velde, een jonge vrouw uit Retie, vanuit de Kempen naar Santiago de Compostella in Spanje. Een bijzondere pelgrimstocht die velen beroerde via haar dagboekposts op de sociale media. Eva kreeg immers onderweg het bericht dat een van haar vriendinnen plots was overleden. Ze beloofde de ouders van haar vriendin kaarsjes te branden op stopplaatsen op haar tocht. Op allerlei manieren gaven ook anderen intenties mee en zo ging een hele groep mensen ook virtueel mee op tocht… Om die mensen nog eens samen te brengen en haar ervaringen te delen met het grote publiek, werkte Eva een theatervoorstelling uit, die ze in mei 2020 op drie locaties in Vlaanderen zou spelen. Maar toen kwam corona…. De voorstellingen zijn verdaagd tot we ooit weer echt zoals voorheen mogen samenkomen, maar in afwachting werkte ze een alternatief uit… Op 27 september organiseert Vluchtelingenwerk Vlaanderen de Refugee Walk, een staptocht van 40 km om je in te leven in jonge vluchtelingen die vaak gigantische afstanden te voet afleggen. Eva plant in het weekend zaterdag 26 en zondag 27 september een staptocht van Leuven naar Diest. Onderweg zal ze op verschillende stopplaatsen verhalen over haar pelgrimservaring delen en samen met de aanwezigen kaarsjes aansteken. Het is een eigentijdse manier om de traditie van het aansteken van kaarsjes – denk maar aan de Sint-Rochusverlichting – te koppelen aan christelijke spiritualiteit vandaag. De pastorale zone Sint-Rochus werkt graag mee aan dit initiatief. Eva en de wandelaars die met haar meestappen zullen de volgende stopplaatsen in onze zone aandoen: - Zaterdag 26 september om 18u, de Sint-Corneliuskerk in Gelrode - Zaterdag 26 september om 19u45, Sint-Jozefscollege, Bekafsite te Aarschot - Zondag 27 september om 9u, de Sint-Rochuskerk te Aarschot - Zondag 27 september om 11u30, het monument voor de Jodentransporten in de Opperstraat te Langdorp Hieronder vind je meer praktische informatie. Meestappen of komen meeluisteren, het is allemaal coronaproof mogelijk. We verwelkomen je graag op deze tocht, in onze zone of zelfs daarbuiten!
Afbeelding invoegen 
Op tocht met ‘kaarsjesliefde’ – mee luisteren Onderstaand schema geeft weer waar Eva en haar groep vertrekt en stopt. Op elke halte zal er dus een kaarsjesmoment zijn, omdat ‘kaarsjesliefde’ – zoals ze het zelf noemt – het belangrijkste woord op haar pelgrimstocht was. Ze zal telkens een stukje over haar pelgrimservaring vertellen. Wie alle haltes meedoet, hoort dus een compleet pelgrimsverhaal. Wie maar enkele haltes aandoet, kan de andere kaarsjesmomenten ook online bekijken, want alles wordt gefilmd. Je kan aansluiten bij de ‘kaarsjesmomenten’ op onderstaande plaatsen: 
Afbeelding invoegen 
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen 
Afbeelding invoegen 
Mee wandelen
 
Wil je graag een stukje van de tocht of zelfs de hele tocht meewandelen? Schrijf je dan in via http://with-love-by-eva.blogspot.com/2020/09/2627-september-ga-je-mee.html Je vindt de link ook via de website van onze pastorale zone www.kerkinaarschot.be Voor de medewandelaars: zorg dat je op tijd aan de stopplaatsen bent. Van de wandelaars wordt verwacht dat ze een bijdrage van min. 5 euro doen. Deze gaat volledig naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen. De coronaregels worden uiteraard gevolgd. De groep wandelaars mag dus nooit groter zijn dan 50 personen, vandaar de uitdrukkelijk vraag om voor de wandeltocht zelf in te schrijven. In de kerken en op drukke plaatsen is een mondmasker verplicht. Aan de wandelaars wordt ook gevraagd een eigen drinkbeker, mondmasker en alcoholgel mee te brengen. Eenmaal ingeschreven voor de wandeling ontvang je nog een mailtje met extra informatie. Kan je er op die dagen niet fysiek bij zijn? Je kan jouw foto van een kaarsje dat je thuis, in de kerk of kapel in je buurt aansteekt, ook delen op Instagram met #kaarsjesliefde. Zo maken we samen één groot web van kaarsjesliefde doorheen het land. 
(UA-31898617-1)60035425