2020HetGrootsteDiner

 
 
Het grootste diner Het Moment Averbode Za 11 jan 2020 van 17.30u - 19.30u
 
Het Grootste Diner dat zijn minimum 1000 tafels, waarvan minimum 50 HORECAZAKEN met in totaal minimum 10 000 gasten die lekker eten, voor mens en planeet. Het Grootste Diner is ook een originele en laagdrempelige communicatiecampagne waar minimum 1 op 10 Vlamingen van zal horen, met een website/platform dat 200 000 bezoekers per jaar ontvangt. Een campagne waar je wil bij zijn.
 
Het Grootste Diner Ter Wereld
 
Een betere wereld begint bij ons eten. Het begint bij jou, aan tafel. Rikolto en De Standaard lanceren Het Grootste Diner Ter Wereld. In januari gaan we zelfs voor een record. Waarom? Omdat we de wereld kunnen veranderen met lekker eten. Met zoveel mogelijk mensen, op zoveel mogelijk plekken.
 
Hiermee willen we een positief signaal geven aan beleidsmakers en actoren in de sector: Maak duurzaam, fair en gezond de evidente keuze. Zodat we een futureproof voedselsysteem hebben als we straks met 9 miljard mensen zijn op deze planeet.
 
In januari 2020 brengen we zoveel mogelijk mensen aan tafel. Gasten betalen niet voor hun maaltijd (dat doet de gastheer/-vrouw/kok) maar geven een gift in de plaats. Dat gebeurt heel laagdrempelig door hun aanwezigheid te bevestigen/stoel te registreren op  https://www.hetgrootstediner.be/ Deze fondsen worden rechtstreeks geïnvesteerd in de projecten van Rikolto: oplossingen voor een beter voedselsysteem in de hele wereld.
 
Lekker voor mens en planeet?
 
Wat is dat dan? Lekker voor mens en planeet? Dat bepaald iedereen zelf. We willen vooral het debat stimuleren met deze campagne. Wat is lekker eten voor ons? En is dat dan ook lekker voor mens en planeet? We delen in deze campagne geen dogma’s uit maar willen zoveel mogelijk stemmen laten horen. Ook de jouwe. We geven uiteraard graag wat inspiratie via onze website. En we hopen dat de koks ook voor die inspiratie zorgen.
 
Inspiratie:  https://www.hetgrootstediner.be/inspiratie  Koks aan het werk, Krista Bonny was onze eerste gastvrouw:  https://www.rikolto.be/nl/nieuws/het-grootste-diner-ter-wereld  

Over Rikolto (Vredeseilanden)
 
De impact van ons voedselsysteem op gezondheid, klimaat, economie en maatschappij is gigantisch. Dat pakt Rikolto aan. Niet een beetje, maar integraal en wereldwijd. Rikolto steutelt aan alle aspecten van het voedselsysteem. Van de duurzame productie van voeding, een fair inkomen voor boeren, tot een goed aanbod in de supermarkten. We bouwen bruggen tussen bedrijven, overheden, universiteiten, financiële instellingen, consumenten en boerenorganisaties. We zaaien en oogsten structurele oplossingen. Samen. Gasten betalen niet voor hun maaltijd (dat doet de gastheer/-vrouw/kok) maar geven een gift in de plaats. Dat gebeurt heel laagdrempelig door hun aanwezigheid te bevestigen/stoel te registreren op https://www.hetgrootstediner.be./