2019Sint-AntoniusMarkt

 WOLFSDONK VIERT PATROONHEILIGE SINT ANTONIUS ABT
Vandaag, zondag 20 februari 2019, vierden we in Wolfsdonk onze patroonheilige Sint Antonius Abt.
 Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
Priester Paul Van der Stuyft ging de  plechtige viering voor en deze werd opgeluisterd door de Koninklijke Fanfare "De Verenigde Vrienden" en door het zangkoor.    
Afbeelding invoegen
 
Jonas Danckers sprak op het einde van de viering over de nieuwe toekomstige zone.Nadien was er de traditionele varkenskoppenverkoop.  Vooreerst zongen de toekomstige vormelingen het liedje "Welle zen van Wolfsdonk, goesting in ne varkenskop ? Fret tem maar met frieten op, Wolfsdonk is top !
Afbeelding invoegen
Leo Janssens, voorzitter van de Dorpsraad dankte iedereen die aan dit initiatief had meegewerkt: de mensen van de Dorpsraad, de Kerkfabriek en de Landelijke Gilde, maar vooral  Beenhouwer Lodts, die net zoals de vorige jaren, voor een aantal varkenskoppen zorgde, en tal van vleesprodukten gratis ter beschikking stelde!Een mooi en edel gebaar.
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
Willy Hermans, ondervoorzitter van de Dorpsraad, bood nadien al deze vleeswaren per opbod aan, en de prijzen swingden weer de pan uit. Het hoge alcoholverbruik moedigde de kandidaat-kopers nog verder aan, en wel in die mate dat meer dan € 1700,00 werd opgehaald, een mooi bedrag dat door de mensen van de Kerkfabriek nuttig zal besteed worden voor zaal "Den Abt".Ook de mensen van de Landelijke Gilde lieten zich van hun beste kant zien, en trakteerden  de aanwezigen trakteerden op heerlijke zelfgemaakte Wolfsdonkse feestpaté...
En net zoals de vorige jaren was er weer een grote opkomst voor dit initiatief, dat voor de 27ste opeenvolgende keer plaatsvond...Dank dus aan iedereen en tot volgend jaar !
 
Afbeelding invoegen