2019Naamsopgavecathechisten

NAAMOPGAVE VORMELINGEN SINT-PIETER
Op zondag 17 februari kwamen onze 12 vormelingen naar de viering in Sint-Pieter.  
Na een verwelkomingsliedje door de priester en door een vormelinge, vroegen de kinderen om vergeving omdat het niet altijd goed gaat.   Ze luisterden aandachtig naar de lezingen en na de eerste lezing nam de priester zijn gitaar om de kinderen te begeleiden bij het liedje " Uw woord is een lamp en een licht op mijn pad " Na de geloofsbelijdenis toonden ze aan de parochianen hun steen waarop ze hun naam geschreven hadden.  Namens iedereen vroeg een vormeling aan de priester om op 5 mei het vormsel te mogen ontvangen.Het werd een mooie intense viering.   Na de communie werden ze door de priester terug begeleid en zongen ze uit volle borst het liedje " ja is ja”.Heel veel dank aan alle vormelingen voor het meebidden en meevieren.  Dank u wel aan de catechisten om de kinderen te begeleiden op die moeilijke tocht naar het Vormsel toe.Ook gaat onze dank uit naar priester Paul om de vormelingen bij te staan, ze te begeleiden op zijn gitaar en voor de verzorging van de mooie viering.  Uiteraard ook dank u aan de misdienaars Rosalien, Victor en Jente, tevens ook fotograaf tijdens de viering. Dank aan alle ouders en aanwezigen en vooral ook aan de diaken Luc om ons bij te staan.
Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen
Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen
 
 
 NAAMOPGAVE IN WOLFSDONK
 
De toekomstige vormelingen gaven te kennen dat zij voor Jezus kozen.Zij lazen ook een stukje voor waarin naar de betekenis van hun voornaam werd verwezen. De  kinderen kregen na de viering allemaal een mooie geloofskaars, en ook een boek, aangeboden door de Kerkfabriek.Nadien poseerden zij voor de groepsfoto, samen met catechisten Leo en Erna, Priester Paul, Koster Rik en Marc.
Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen 
 
NATAN: Antieke naam die vroeger vooral door Joodse gezinnen en in Zeeland gebruikt werd. Nathan betekent 'geschenk van God'. BEAU:Komt van het Franse beau of mooi , knap en dierbaar.SIEN:Komt uit de Griekse mythologie en wil zeggen "de creatieve”MYRTHE:Afgeleid van Mirte, de naam van een altijd groene heester. Symbool voor liefde, huwelijk en vruchtbaarheid..LINDE:De naam is afgeleid van de naam Linda. Linda is een verkorte vorm van namenmet de Germaanse stam - zoals, bv. Gerlinde. Het betekent " schone roos”.EVA:Een veel voorkomende Hebreeuwse  vrouwelijke voornaam met de betekenis " zij die leven geeft. "JULIE:Julie is een Franse meisjesnaam. Het is een afleiding van de naam Julia; devrouwelijke vorm van Julius. ..en betekent "de jeugdige”.WILLEM: Een jongensnaam van Germaanse oorsprong. Het is een variant van de in het Nederlands taalgebied weinig voorkomende naam Wilhelm en betekent "hij die wil beschermen”…KAREN:Een meisjesnaam die is afgeleid van de Griekse naam Catharina, die op zijn beurt afgeleid is van het Griekse woord katharos dat rein of zuiver betekent. ANISSA:Afgeleid van Anna, dit is de Griekse vorm van Hanna, wat "de liefljke” betekent.LENKA:Komt van het Scandinavische Lena (fakkel), wat hier "de stralende” wil zeggen.LISA:Verkorting van het Hebreeuwe Elisabeth …”ik hou van God”NONA:Staat voor het cijfer negen in het Latijn…Godin van de zwangerschap.SENNE:Komt van het Griekse Sebastos, wat zoveel wil zeggen als "eerwaardige jongen”.GINO:Italiaanse naam, afgeleide van de naam Lodewijk, of "strijder”.            RUBEN:Hebreeuwse naam " zorgzame zoon”.MILANA:Slavische oorsprong , betekenis "favoriet”.
Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen