2019MerodefestivalSept-dec

MERODEFESTIVAL 
 
Merodefestival start straks al met een derde seizoen concerten met muziek uit de hele wereld in prachtige kerken in het Merodegebied. Van de vorige jaren onthouden we: onbekend werd snel bemind, en niet zelden eindigde de avond met een spetterende staande ovatie.
 
Verras jezelf en ontdek de wereld in dit derde seizoen met Valenciaanse warmte, Ierse folk, Welshe jigs, of zachte klanken uit Marokko of zigeuner-virtuositeit, naast muzikanten van bij ons, vaak in een originele combinatie.
 
En dat alles in unieke locaties, zoals de bijzondere Sint-Pieterskerk te Langdorp, haar evenknie in Testelt, of verborgen parels zoals de Sint-Luciakerk in Engsbergen of de grootse Sint-Servatiuskerk in Herselt.
 
Trio Dhoore met Tom Moore & Archie Moss
 
Energetische Flemish folk blended with English tunes 16 november 2019 - 20.00 uur – Sint Pieterskerk Langdorp
 
Diatonische accordeon, draailier, gitaar en elektronische effecten vullen elkaar naadloos aan,broers Ward, Hartwin en Koen Dhoore maken instrumentale folk die herkenbaar klinkt, maar waarmee ze ook grenzen aftasten.
Afbeelding invoegen
 
Ditmaal laten ze ons twee opmerkelijke jonge muzikanten ontdekken uit Engeland, die allebei BBC folk awards op hun dressoir hebben staan: Tom Moore & Archie Moss.
 
Noteer alvast:

Laïla Amezian met strijkersensemble (BE) Arabo-Andalusische muziek in een arrangement van Fabian Fiorini
Zaterdag 15 februari 2020 om 20.00 uur
Locatie: Sint-Pieterskerk LANGDORP
 
ALAW (WALES)Welshe supergroep
Zaterdag 14 maart 2020 om 20.00 uur
Locatie: Sint-Pieterskerk LANGDORP
 
Tickets: € 18,00 Contact: 0498 75 82 96
info@merodefestival.be
www.wespvzw.be
BE 0863.441.738
Paul Van Ostaijenlaan 47 3001 Heverlee
Meer info op: https://kerk.merodefestival.be/