2019EersteCommunieWolfsdonk

EERSTE COMMUNIE
Op zondag 12 mei deden 15 kinderen hun Eerste Communie in de kerk van Wolfsdonk, die afgeladen vol zat.
 Afbeelding invoegen
 
Thema : KOM UIT DIE BOOM. Op de foto zie je de mooie zelfportret- dozen waarmee de kinderen samen een toren konden bouwen. 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen 
 
Even later kon je horen ... afgebroken is de toren ... maar laat ons nu vergeven ... en als vrienden verder leven , zeggen Esme Thys en Julie Van Passel. Het verhaal van Zacheüs werd uitgebeeld door Lieselot Peeters en Fleur Somers. Op de witte boom prijken onze houten naamborden en daartussen hangen hartjes.  
 Afbeelding invoegen
 
Kom , uit die boom! En laat je zien. Want Jezus komt. Hij wil jou zien . Je bent wel klein Maar Jezus die... wil bij jou zijn! De voorbede door Daisy ( mama van Jens Reviers ): Voor alle kinderen die ziek zijn, dat zij vlug mogen genezen. Voor alle kinderen die honger hebben, dat vele mensen hen helpen. Het was best spannend om de eerste keer te mogen "Communie" gaan. Lotte Habex zei : Lieve papa, lieve mama. Jullie hebben me vaak geroepen om aan de tafel te komen wanneer het eten klaar staat. Vandaag mag ik jullie roepen. De tafel van Jezus staat hier klaar. Eten wij nu samen het lichaam van Jezus en mogen we het vanaf nu elke zondag blijven doen? Rond het altaar zongen de kinderen: Jezus, Jezus, kom bij mij ! Jezus, Jezus,maak me blij! Jij houdt zoveel van de mensen. Je vervult hun mooiste wensen. Jezus, Jezus, maak me blij! Jezus, Jezus, kom bij mij ! Dankwoordje voor priester Paul Van der Stuyft. Met jouw gitaarbegeleiding zongen we alvast enthousiast mee. Uit dank gaven we ook een roos aan onze ouders. Catechisten Leo en juf Erna begeleidden de kinderen naar deze grote dag. Dankjewel voor iedereen die meehielp om er iets moois van te maken. Fijn dat jij erbij was! Met veel enthousiasme zongen en beeldden we het slotlied uit: Ik lach, ik roep, ik juich, ik zing, ik stap, ik loop, ik dans, ik spring. Ik voel me super super hieperdepiep in de wereld die God voor ons schiep. VAN HARTE GEFELICITEERD !  
Afbeelding invoegen