2019Abdijtafels

 meer info:  abdijtafels@gmail.com.

Afbeelding invoegen 

De abdijtafels worden ambachtelijk gemaakt door de sociale economie bedrijven Alito uit Gierle (Lille) en De Brug uit Mortsel. Met de netto-opbrengst worden de projecten van Rikolto (Vredeseilanden) ondersteund. Het eenvoudig eigentijds ontwerp van de tafel moet de bijzondere sfeer en schoonheid van de Abdij van Averbode uitstralen.

Volgende stap

"De tafels zijn gemaakt uit geoliede eik en stalen onderstellen”, aldus Eric Seghers, econoom van de Abdij van Averbode. "Ze wegen respectievelijk 100 en 75 kilogram al naargelang de grootte.” De tafels meten 2,5 m op 1 meter of 1,8 m op 0,90 m. Voorlopig richt de Abdij zich op de particuliere markt, maar het is wel de bedoeling om in een volgende stap bedrijven aan te spreken die plannen hebben rond de (her)inrichting van hun kantoor.

Sociale projecten 

De Abdij van Averbode kent een rijke traditie in het ondersteunen van sociale projecten en in de zorg voor voedsel en landbouw. Dit zijn ook de thema’s waar Rikolto (Vredeseilanden) zich voor inzet. De samenwerking hoeft dus niet te verbazen.  "En hoe kan je deze beide thema’s beter symboliseren dan met een "goede tafel”. Samen tafelen, goed eten, gastvrij ontmoeten, deugddoend praten, … je beleeft het allemaal rond zo’n abdijtafel”, luidt het.

Vrijwilligers 

Een groepje vrijwilligers zal helpen bij de organisatie en de planning rond de verkoop van de abdijtafels in de Abdij van Averbode. Info: abdijtafels@gmail.com.

Afbeelding invoegen