2019Abdijenroute

SAMANA GEWEST AARSCHOT ORGANISEERDE ABDIJENROUTE
De deelnemers van Langdorp, Gijmel en Wolfsdonk stonden klaar op 9 mei met heel wat volk. Goed te been of niet, iedereen kon mee want er was een liftbus en er waren rolstoelen voorzien. DE eerste gids wachtte ons op in Tongerlo.
Hij vertelde de geschiedenis en de komst van de Norbertijnen in onze streken. Heel de weg boeide hij ons met het verleden en het heden van Geel, Retie, Kasterlee, Mol.....en ondertussen konden wij genieten van de prachtige natuur.
De tocht bracht ons langs mooie natuurgebieden. Geen grote wegen dus...we genoten. Zo reden we voorbij de abdij van Postel. Bij de Kaasboerin werden we verwacht voor een lekker middagmaal.
In de namiddag reden naar de derde abdij Averbode. Drie gidsen leidden ons rond : buiten de abdij, in de kerk en in de abdij. Wij dachten dat we Averbode kenden maar we hebben veel bijgeleerd. Na een wandeling in het zonnetje schoven we aan voor de koffietafel waar het brood, de kaas en de peperkoek van Averbode veel bijval hadden.
Warme oproep aan onze leden: laat je niet afschrikken door je leeftijd, je dieet of je slechte benen Op onze uitstap wordt aan alles gedacht. Er worden nu al plannen gemaakt voor volgend jaar In ons Belgenland zijn nog vele mooie plekjes te ontdekken !
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen