2018 Wolfsfees&Open munumenten


U was geweldig op de Wolfsfeesten 2018 !
 
Op zaterdag 8 en zondag 9 september was het weer tijd voor het jaarlijkse Wolfsfeest !
Dit jaar werd het feest uitgebreid tot de Wolfsfeesten 'editie verhalen verbinden platteland'. Op zaterdagnamiddag kwam er al heel wat volk curieus een kijkje nemen in de kerk.
De kerkfabriek stelde er een tentoonstelling op over 175 jaar Wolfsdonk: panelen over onze geschiedenis, foto's van perscorrespondent Désiré Mattheus uit Messelbroek die in de jaren '50 en '60 uniek foto's maakte in ons dorp, het verhaal over de vliegtuigcrash van een Amerikaanse B-17 bommenwerper op de Heide te Wolfsdonk in augustus 1943, een infopaneel over de KIDS en mooie foto's van de spiegeltentfeesten en processie en het bijzondere Wolfsfeest vorig jaar. Het verhaal over de vliegtuigcrash zal dankzij Renaat Van den Berckt de volgende weken ook nog in het parochieblad verschijnen... Om 16u konden we genieten in de kerk van onschuldige en ondeugende verhalen op muziek door Rémi Decker uit Wolfsdonk en Hans Jochems uit Schaffen. Zij gebruikten speciale instrumenten en speelden muziek van vroeger met een frisse toets. Doorlopend was zaal Den Abt geopend voor een drankje en taart of koffie. Gezellig samenzijn! Om 18u ging de Bingoavond in zaal Den Abt van start. Met veel plezier werden bolletjes gekleurd en mooie prijzen gewonnen. Plezier alom !
Vanaf half negen veranderde de sfeer. De lichten werden gedoofd, sfeerlicht ging aan en onze eigenste Pieter Van Kerckhoven - speciaal overgekomen uit Parijs - bracht de mooiste Franse en Duitse liederen op een stijlvolle wijze. Els zorgde voor een passende intro, Eddy en David verzorgden de muziek, Rudy zette alles klaar. Ook dank aan Rita en Maria, Mark en Erna voor alle voorbereiding en de vele tappers die de shiften vulden. Pieter zong de avond vol en er werd afgesloten met een lekker wijntje of biertje...
 
De volgende ochtend waren de verenigingen en vrijwilligers al vroeg in de weer om alles klaar te maken op het Boeckxplein voor... een nieuwe editie van het Wolfsfeest ! Sinds 2012 al voor de 8ste keer. Wat een restauratie van een kerk en 170 jaar parochie toen nu nog altijd teweegbrengen. Het is altijd een unieke dag voor ons dorp! Vanaf de middag en zeker vanaf 14u ging alles echt van start. Een overrompeling van mensen door het mooie weer en de goede sfeer... Een topeditie ! We zagen optredens van de schoolkinderen van Onze School, een Dansmarieke van Carnavalgroep Zonder Drank Gene Klank en de Country Line Dancers. Jong en oud zetten er zijn/haar beste benen voor. Ondertussen gaven de verenigingen het beste (eten en drinken) van zichzelf. OKRA zorgde voor spek met eieren, Biljartclub De Wolfkes voor frieten en lekkers, Fanfare de Verenigde Vrienden voor lekker snoep en cava. De Landelijke Gilde serveerde de lekkerste hamburgers, 't Alternatief zelfgemaakt appelsap en heel wat uniek bier en wijn. Bij KVLV kon je terecht voor overheerlijke wafels. KLJ schminkte er op los en maakte weer hot-dogs à volonté. KIDS verkochten onder meer wenskaarten en bij het Oudercomité kon je smullen van pannenkoeken. Biljartclub De Arend bakte pensen bruin en bij Samana kon je allerlei geknutselde waren kopen. Zoals steeds stond er ook een springkasteel en op het podium gaven Twirling en Fanfare het beste van zichzelf. Aan de centrale tap werd er lustig bier en frisdrank getapt voor het goede doel: vzw Den Abt zamelde zo centjes in om de zaal te onderhouden en ervoor te zorgen dat de mensen van Wolfsdonk en vooral de verenigingen goedkoop de zaal kunnen gebruiken. Ook de onkosten voor het Wolfsfeest worden zo betaald. Dank aan alle tappers van de verenigingen om mee te helpen aan deze centrale tap op het plein! In het kader van Open Monumentendag bleef in de Sint-Antonius Abt kerk de tentoonstelling over Wolfsdonk te bezichtigen. In de Sint-Pieterskerk te Langdorp liep deze zondag ook een tentoonstelling over het halthouden van het Jodentransport XXI op 31 juli 1943 te Langdorp. Presentator Leo en muziekmannen René en David leidden ondertussen alle optredens verder in goede banen op het Boeckxplein. Caféman Willy - die de opbrengt aan KIDS Wolfsdonk schonk! - en 3 of Us rondden de mooie dag muzikaal schitterend af. Het was over de koppen lopen! Lekker eten, drinken en gezellig samenzijn! Gemeenschap vormen dat kunnen we in Wolfsdonk wel. Het was een erg mooie dag. Dankzij vele helpende handen werden ook tafels en stoelen teruggebracht en kon alles rond 22u30 worden afgesloten.
 
Het Wolfsfeest 2018 was opnieuw een succes. Dank aan iedereen die zijn steentje bijdroeg. Heel graag tot volgend jaar!
 
FOTO'S MET DANK AAN ROEL PEETERS
Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen