2016 Parochiale eenheid

PAROCHIALE EENHEID

Op woensdag 9 maart vergaderden de parochieploegen en de catechisten van de drie parochies Gijmel-Langdorp-Wolfsdonk in de dekenij in Aarschot om te zoeken naar een nog grotere vorm van samenwerking. Op donderdag 25 februari 2016 werd er reeds in Wolfsdonk  een economische raad samengesteld voor de drie parochies, voor wat de financies van de VZW VPW aangaan  (zie Kerk & Leven, nr. 10 van 9 maart 2016). Reeds enkele jaren  is er al een fantastische samenwerking voor de vormselcatechese. Ook dit jaar zal het vormsel voor de drie parochies gezamenlijk doorgaan op zondag 10 april om 11.00 u.  in Christus- Koningkerk  van Aarschot. Dit zal elk jaar plaatsvinden op de derde paaszondag (of veertien dagen nà Pasen). Ook voor onze andere pastorale activiteiten ligt een nauwere samenwerking voor de hand.

1)     Zo werd er afgesproken om ook de Eerste Communie van de drie parochies te bundelen en samen voor te bereiden, deels buiten schoolverband. We zullen daarmee beginnen vanaf het volgende schooljaar. De Eerste Communie voor de drie parochies Gijmel-Langdorp-Wolfsdonk zal vanaf volgend jaar doorgaan op het feest van  Ons-Heer-Hemelvaart. Dus volgend jaar op donderdag 25 mei 2017 om 11.00 u. eveneens in de Christus-Koningkerk. Ouders die reeds een zaal zouden hebben vastgelegd, worden verzocht hier rekening mee te houden.

2)   We betrachten ook een nauwere samenwerking tot stand te brengen tussen de drie parochiekoren. Het moet toch mogelijk zijn om drie keer per jaar samen te zingen om een bijzondere viering luister bij te zetten. Daarom zullen er inspanningen gedaan worden om de koren bij elkaars parochiefeest samen te laten zingen.

Op zondag 26 juni vieren we om 10.30 u. het Hoogfeest van Sint-Pieter in Langdorp. De mis in Wolfsdonk zou die dag wegvallen. Op zaterdag 13 augustus vieren we om 18.00 u. het feest van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima in Gijmel. Op maandag15 augustus organiseert de parochie Sint-Pieter een processie van het kapelletje aan de Donk om 10 u. naar de Sint-Pieterskerk, aldaar gevolgd door een plechtige viering om 10.30 u. Er zal die dag geen mis zijn in Wolfsdonk.

Volgend jaar op zondag 22  januari 2017 zal in Wolfsdonk het feest gevierd worden van Sint-Antonius Abt. De eucharistie zal opgeluisterd worden door de fanfare en door de drie parochiale koren. Daarna worden er traditioneel in de parochiezaal ‘Den Abt’ varkenskoppen verkocht.

3)   De drie parochies zullen zich ook engageren om rond het Sinterklaasfeest speelgoed in te zamelen voor armere kinderen. Daarom een oproep om speelgoed na gebruik niet weg te gooien, maar te bewaren voor de inzameling. Andere kinderen zullen er blij mee zijn.

 

Op de foto herkennen we Franka Chiapparo, Ria Merckx (verantwoordelijke van ons vicariaat), Sophie Buyck, Erna Van Helmont, Leo Janssens, Angeline Meesen, Luc Luyten, Nicole Adams, Toon Ooms.