2016 Gusta Van Dijck gevierd

GUSTA VAN DIJCK IN DE BLOEMETJES GEZET

Zondag 29 mei werd Gusta Van Dijck, uit de Elsleukenstraat in Wolfsdonk, speciaal in de bloemetjes gezet.  (foto in bijlage).

 

Tien jaar lang heeft zij de Heilige Rita een speciale plaats gegeven in onze parochiekerk (dit op vraag van onze vroegere pastoor Peter Kastekkere).  Elk jaar, rond de periode van 22 mei, de geboortedag van de Heilige Rita, stond zij paraat in het portaal van onze kerk, om samen met enkele bereidwilligen, rozen, beeldjes, en kaarsen te verkopen, dit allemaal ter ere van haar grote idool.  Met de opbrengst werden er door de jaren heen, maar liefst 60 missen opgedragen, ter harer intentie. En is Sint Antonius al van oudsher de patroonheilige van onze kerk, dan is de Heilige Rita, vooral door toedoen van Gusta, een beetje onze patrones geworden.

Leo bedankte haar daarom namens de ganse Wolfsdonkse kerkgemeenschap en zorgde voor een mooie gouden medaille van de Heilige Rita, alsook de bijhorende paternoster.  Een bos mooie rozen mocht uiteraard niet ontbreken...en of Gusta kontent was !

Bedankt Gusta, namens heel de gemeenschap en zeker ook namens je grote beschermheilige, die je ongetwijfeld al zo dikwijls geholpen heeft en dit zeker zal blijven doen ! We zullen trachten de mooie traditie die jij in het leven geroepen hebt, met evenveel passie verder te zetten.