2016 Chirokamp Gijmel

CHIROKAMP IN PLOMBIERES

Chiro Langdorp-Gijmel ging voor 10 dagen op kamp naar Plombières, een prachtige streek, midden in de natuur. En dat het er gezellig aan toe ging, hebben we mogen ondervinden.  De parochieploeg is samen met onze priester Paul op bezoek geweest.  Het nabijgelegen mooie park was voor de kinderen een uitgelezen plaats om ongehinderd te kunnen ravotten en spelen.    Een prachtige waterval was voor de grotere onder hen een unieke kans om het met bootjes te ontdekken.   Terug op het kampterrein trakteerde de leiding iedereen op een zelfgemaakt toneelstukje.  Maar spelen geeft hongerige maagjes en daar zorgden de kookploeg voor.  En of dat smaakte !  De kookploeg had zelfs samen met de leiding een koud buffet in elkaar geknutseld. Niet zomaar een buffet,  een heus WO II  tafereel, met alles erop en eraan. Meer zelfs, de kookies en hun filmpje gingen nationaal.  Kookie Thomas kwam op de radio en het fimpje verscheen op de redactie.be.  Een kookploeg om trots op te zijn.


Na een lekkere maaltijd verzamelden iedereen zich voor een eucharistieviering.  Priester Paul las een stukje van het evangelie voor en stelde enkele vragen aan de kinderen.  En of ze luisterden.  Er werden prachtige antwoorden gegeven. Het werd een mooie ingetogen viering, samen ons Heer danken, samen bidden en vooral samen zingen.


Al vlug werd het laat.  Na nog een lekker schaaltje chocoladepudding was het bedtijd.


Het was fijn.  Dank u wel aan iedereen voor de mooie namiddag. Dank u wel priester Paul voor het bezoekje en de mooie viering, dank u wel aan de parochies voor de lekkere wafels en de frisdrank.  Proficiat aan de leiding om een gans jaar en nu nog eens 10 dagen lang de kinderen te amuseren. Doe zo verder !