VICARIALE ONTMOETINGSDAG

In november vorig jaar vond in Mechelen een feestelijke ontmoetingsdag plaats voor de geloofsgemeenschappen uit het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen. Dat evenement markeerde een belangrijk start- en zendingsmoment bij de overgang van parochiefederaties naar pastorale zones, waar op heel wat plaatsen in het vicariaat volop aan gewerkt wordt.

Zaterdag 8 november nodigen hulpbisschop Leon Lemmens en zijn medewerkers opnieuw iedereen uit die begaan is met de geloofsgemeenschap in het vicariaat. Deze dag staat in het teken van De vreugde van het Evangelie, de eerste apostolische exhortatie – een soort brief aan de gelovigen – van paus Franciscus.

„Vanaf 9.30 uur verzamelen we in het Diocesaan Pastoraal Centrum in Mechelen”, vertelt Luc Devisscher, medecoördinator van de ontmoetingsdag. „Senator Steven Vanackere en Benoît Standaert, monnik van de abdij van Zevenkerken, geven daar elk vanuit hun eigen achtergrond hun kijk op de pauselijke brief.”

’s Middags krijgen de deelnemers een buffet aangeboden in Hof de Merode. Daarna gaat het richting Sint-Romboutskathedraal. „Het programma daar is voorlopig nog een goed bewaard geheim. Zelfs de bisschop weet van niets”, aldus Devisscher. „Alles wat we er nu over kwijt willen, is dat het gaat over kaarsen die weigeren uit de kelder tevoorschijn te komen om hun werk te doen (afgevaardigden van elke op te richten pastorale zone kregen vorig jaar een speciale kaars overhandigd, te bewaren tot bij de effectieve oprichtingsviering van hun zone, n.d.r.). Het belooft alleszins een beklijvende voorstelling te worden. Eindigen doen we met een feestelijke viering en een zending door de bisschop. De hele dag door zal er muziek weerklinken van het strijkorkest Violet uit Oud-Heverlee.”

Leden van parochieploegen en kerkkoren, catechisten en allen die begaan zijn met het parochiale leven zijn  hier van harte welkom. Er dient wel ingeschreven te worden. Er zijn nog twee plaatsen vrij in de auto van de deken. Laat zo vlug mogelijk iets weten.

 

?xml:namespace>

   
Hulpbisschop Leon Lemmens en zijn medewerkers nodigen iedereen die begaan is met de geloofsgemeenschap in ons vicariaat uit voor een blije ontmoeting in Mechelen. Het wordt een dag van vieren, luisteren, inspireren en vooral: ontmoeten. Een aanmoediging op de nieuwe wegen naar de pastorale zone. Jongeren kunnen deelnemen aan een bijzonder programma.
Allen worden verwacht om 10.00 uur. Het einde is voorzien om 16.00 uur.

Aan de inhoud en het verloop wordt momenteel de laatste hand gelegd zodat u in de loop van de maand september a.s. alle nodige concrete informatie zal ontvangen. Ondertussen kan u nu alvast de datum in uw agenda aantekenen. Immers, zaterdag 8 november wordt een dag om niet te missen. U bent van harte welkom!
Steven Wielandts, adjunct van de hulpbisschop vicariaal beleid catechese - liturgie - geloofsverdieping
F. de Merodestraat 18 – 2800 Mechelen
015 298 455
steven.wielandts@vlbm.be