2017 Mariaviering Elsleuken

MARIAVERERING IN DEN ELSLEUKEN

Dat de mensen van den Elsleuken echt aan mekaar hangen, werd op de vooravond van de meimaand eens te meer duidelijk tijdens de Mariahulde aan de kapellekes van den Elsleuken. 

Een jarenlange traditie die aan belangstelling geenszins heeft ingeboet. Integendeel, zouden we zelfs zeggen, want ruim 40 buren verzamelden rond 19.00 u. aan het kapelleke van Gusta Van Dijck en Marcel Sempels om daar samen een Maria-lied te zingen en een tientje te bidden. 
De drie blazers van onze Jagersgroep ‘Wartoe’ brachten voorafgaandelijk een serenade aan Onze-Lieve-Vrouw.

In stoet begaf men zich naar het volgende kapelleke, dat door de omwonenden Brandhei-kapelleke wordt genoemd, en dat steeds mooi onderhouden wordt door Irma Janssens en haar man Frans. 
Ook daar werd een tientje gebeden en een Marialied gebracht.
Tot slot werd nog een mooie groepsfoto genomen, en daarna was het verzamelen geblazen aan de overkant in de tuin van de familie De Pooter, waar allerlei lekkers stond te wachten en waar de toch al stevige vriendschapsbanden tussen de mensen nog wat aangehaald werden. 

Een glaasje wijn, een frisdrank, een wafeltje, kaas en salami, aan alles was gedacht.
De plaatselijke vedette Louis Van Roosbroeck sleurde zijn ‘trekeurregeul’ en mondharmonica uit de kast; Frans Op De Beek viel hem bij met zijn saxofoon. Het publiek genoot en ‘Onslievrouwke’ zag dat het goed was.