2017 ConcertenLangdorpKerk


Kerkconcerten 
Merodefestival 2017
Muzikale wandelingen 2017
Verhalenfestival 
 
View this email in your browser
Meer muziek in de Meroderegio ! 
Wesp vzw blijft verder het ingeslagen pad bewandelen.  Ook dit jaar komt er een nieuw Merodefestival met Hemelvaart, blijven onze muzikale wandelingen doorgaan en starten we met een nieuwe concertwerking in de Sint-Pieterskk in Langdorp.  
Een aanbod van nationale en internationale topnamen uit de Folk krijgt het gedroomde kader: de prachtige Sint-Pieterskerk van Langdorp.

Aftrappen doen we op 23 maart 2017 met een concert van de Engelse muziekvirtuoos - singer-songwriter Martin Simpson (UK).  Martin Simpsons solo-optredens zijn intens, veelzijdig en betoverend. Wereldwijd wordt hij gerespecteerd als één van de beste gitaristen. Martin werd  in zijn lange carrière maar liefst 31! keer genomineerd voor BBC folk awards (of de Mia's van de folk) en werkte ondermeer samen met Jackson Browne, Richard Thompson, Steve Miller en Dick Gaughan.

Tickets kan je kopen in onze ticketshop.  Meer info op het facebook-event.  Martin's muziek kan je ontdekken op zijn website.
Merodefestival 2017: van 24 t.e.m. 28 mei 2017

Ook deze Hemelvaart toveren we de Meroderegio om tot een muzikaal wandelparadijs en maken we van de mooiste erfgoedsites heuse concertzalen.

Het programma is bijna helemaal klaar en we houden het nog heel eventjes helemaal voor onszelf.   Maar misschien is het nu al tijd om die agenda te blokkeren en je vrienden uit te nodigen?  Elke avond concerten op erfgoedsites, en overdag uitgekiende muzikale wandelingen.  En in 2017 maar liefst 2 gezinsnamiddagen.  Proef van de sfeer van 2016 op Youtube.
 
Ook in 2017 kan je mee op muzikale wandeling met Lennaert Maes & Andries Boone in Zichem, Horst of Leuven.  Voor het vijfde jaar op rij organiseren we deze wandelingen, waarmee we dus in alle eerlijkheid kunnen zeggen dat het al jaren een succes is.

Meer info, data en voorproevertjes kan je vinden op onze website.  
Avondwandeling in Messelbroek 

In een magische muzikale vertelwandeling op zaterdagavond 25 februari in Messelbroek nemen Lennaert Maes & Andries Boone en verteller Heidi Kockaerts jou mee in de duisternis op pad en brengen ze oude streekverhalen – muzikaal – terug tot leven.  Verwacht een korte fakkeltocht van +/- 3 km langs de Demer, om af te sluiten bij een streekbiertje in ezelboerderij de Hoef.

Info & reserveren: cultuurdienst@scherpenheuvel-zichem.be – 013 35 24 80 - facebook