2017 Cath Naamsopgave vormelin

NAAMOPGAVE VORMELINGEN

Op zondag 5 februari namen onze vormelingen deel aan de viering in het teken van de naamopgave.  Ze bevestigen dat ze samen op weg gaan naar het Vormsel.Wie zijn naam voor het vormsel opgeeft, wil eigenlijk zeggen : " Ik wil het spoor volgen dat Jezus mij getoond heeft en ik wil dat niet als onbekende doen " Vol aandacht luisterden ze naar de lezing over licht en zout zijn voor elkaar.  Tijdens de homilie vroeg de priester aan de kinderen wat zout betekent, waarvoor men het gebruikt, wat de waarde ervan is.  Ze leerden hoe ze zout en licht kunnen zijn voor elkaar.  Na een boeiende homilie kwamen ze één voor één vooraan staan, noemden hun naam en legden de betekenis ervan uit.Ik ben Eline. Eline betekent hetzelfde als Helena, dat is oud Grieks en betekent ‘de stralende’. Mijn tweede naam is Maria, dezelfde voornaam van moeke en de tweede naam van mijn meter.Ik ben Bram. Bram is een Ierse naam komende van Abraham.  

Abraham is vader van velen.Mijn naam is Jente. Jente is afkomstig van het woord ‘ Jaweh is genadig ‘.Mijn ouders hebben mij Gust genoemd.  Gust is afgeleid van Augustus.  Het betekent ‘ vermeerderaar’ of ‘ verheven’, ook ‘ trouwe onderdaan’ of ‘ knecht der goden ‘.Ik ben Alexander. Alexander betekent ‘ beschermer van de mensheid’. Mijn naam komt ook voor in het Nieuwe Testament.Mijn naam is Bram. Dit is een Ierse jongensnaam. 

De betekenis van de naam is ‘ vader van velen’.Ik ben Liza. Liza komt van Elisabeth, dit betekent gewijd aan God, vriendelijk en ook nobel.Door hun naam op te geven, beloven ze dat God op hen kan rekenen als Hij ze bij hun naam roept.Proficiat aan alle vormelingen en aan de catechisten Toon, Marianne en Petra om de kinderen te begeleiden tijdens deze tocht naar het Vormsel.Ook proficiat aan priester Paul voor het verzorgen van een mooie intense viering.