2017 Wolfsdonk Feest

WOLFSDONK FEEST

2017 is een bijzonder jaar voor Wolfsdonk. Er zijn heel wat verenigingen die een bijzondere verjaardag vieren. De biergilde ‘t alternatief bestaat 10 jaar, de landelijke Gilden mocht 25 kaarsjes uitblazen; KLJ nationaal bestaat 90 jaar. En de fanfare heeft gelukkig heel wat blaaskracht om maar liefst 125 kaarsjes uit te blazen. Bovendien is de huidige kerk en Wolfsdonk als zelfstandige parochie dan ook nog eens 175 jaar en vierden we op 22 januari 2017 al het 25ste  jubileum van de herinvoering van de traditionele varkenskoppenverkoop.Kortom echt een jaar om  een extra boost te geven aan het Wolfsdonkse gemeenschapsleven en de start van heel wat nieuwe initiatieven.
In 2012 werd voor 170 jaar al het zeer succesvolle concept van de Wolfsfeesten uitgedacht door de kerkfabriek maar nu is het tijd om hier nog meer unieke activiteiten te organiseren.  Met deze speciale verjaardagen willen we er immers een heus feestjaar van maken. 
Er zijn heel wat dromen om er een heus feestjaar te kunnen van maken met tal van activiteiten door alle verenigingen en een aantal zeer bijzondere en unieke activiteiten. Deze activiteiten kunnen echter maar gerealiseerd worden met de broodnodige hulp van vrijwilligers.  Naast alle activiteiten van de diverse verenigingen zoals de fanfareconcerten  en fanfarefeesten, eetdagen, bierwandeling; paasontbijt  en interactieve tentoonstelling over Wolfsdonk dromen we nog van drie speciale activiteiten in ons dorp. 
Op 4 juni 2017 zal onze Sint-Antonius kerk deelnemen aan de 10de  Open kerkendag (Thema : Zet stenen in beweging) tevens de laatste dag van de week van de begraafplaatsen.Op deze dag zal de tweede editie van de activiteiten rond de "Tocht langs kerken, kerkhoven en orgels” doorgaan.  
Vorig jaar is op initiatief van de kerkfabriek van Wolfsdonk een heuse tocht uitgetekend tussen kerken, abdijen en kerkhoven tussen Leuven en Averbode, met ook Wolfsdonk als speerpunt en voorbeeld van de herwaardering van plattelandskerkhoven. 
Op maar liefst 20 sites waren er bijna 30 verschillende activiteiten zoals orgelconcerten, rondleidingen op kerkhoven en zelfs Yoga sessies.  In Wolfsdonk hadden we de voorstelling van het boek met een aperitiefconcert.  Om ook van de tweede editie een succes te kunnen maken hebben we jullie hulp nodig, alle ideeën en voorstellen om hierrond iets te doen zijn meer dan welkom. 
Op 10 september 2017 zal een historische processie doorgaan. 
Droom is in de processie de geschiedenis van Wolfsdonk en een voorstelling van de hoogtepunten van het religieuze jaar uit te beelden. 
Voor deze processie zijn we op zoek naar kledij uit het verleden zoals kledij boeren, mijnwerkers; paters, Zusters, pastoors, …maar ook driekoningen; Jozef en Maria + ezel, etc…..en uiteraard ook deelnemers.In ieder geval zal er na de processie voorzien worden in een receptie met de lancering van een heus feestbier, gebrouwen in de stadbrouwerij door de mensen van ’t alternatief. 
Om het feestjaar en onze dromen compleet te maken hopen we ook  dat we een spiegeltent en een retro kermis kunnen aantrekken om zo terug eens de sfeer van weleer in ons dorp te kunnen binnenhalen.  Om dit laatste te realiseren zijn er uiteraard heel wat helpende handen en ideeën nodig om gedurende een gans weekend er een groot feest van te kunnen maken (waarschijnlijk weekend van 30 juni). We hopen dat we voldoende enthousiaste mensen kunnen samenbrengen om van dit feestjaar iets onvergetelijks te kunnen maken. Iedereen die zijn of  haar steentje wil bijdragen kan contact nemen via info.denabt.be of via Jonas Danckers; Erna Vanhelmont of Mark Van der Borght van de kerkfabriek/parochieploeg.