2017 Damiaandag

DAMIAAN-DAG OP ZONDAG 5 FEBRUARI
In Begijnendijk zet de werkgroep "Reik-elkaar-de-Hand”zich al vele jaren in voor de Damiaanactie.  Traditioneel met de verkoop van de gekende stiftjes, en sinds vorig jaar ook met het ‘Damiaan-café’.  
Voor de volgende actie hebben ze echter een veel omvattender programma uitgewerkt  waarbij ook de ‘persoon Damiaan’ wordt belicht.  
Reik-elkaar-de-Hand nodigt u uit in februari deel te nemen aan hun 
‘Damiaan-dag’.
Theatervoorstelling ‘Damiaan’: 
Om 15.00 u. wordt in het unieke kader van de Sint-Luciakerk de monoloog ‘Damiaan’ opgevoerd door de Gentse acteur Jo Decaluwe.  Scherend langs de historische feiten en interessante anekdotes, vertelt de gestorven Damiaan de gebeurtenissen vanuit zijn gevoelsleven en zijn kijk op de mens. 
Zijn lijden is voorbij en hij is in de hemel. Hij kan op veel momenten in het stuk wat badinerend, lichtvoetig, monkelend de dingen beleven en in hard contrast plaatsen met z’n "God, hoe is zoiets mogelijk”-verleden.  
Vanaf 14.00 u. kan men in de parochiezaal van Begijnendijk terecht voor een gezellige drink onder vrienden in het Damiaan-café, zeg maar een pop-up café op zondag waar de bezoekers bij een babbel en een frisse pint meteen het goede doel steunen.  
Vrije toegang.
Om 17.00 u.  gaat, eveneens in de parochiezaal, het ‘Damiaan-restaurant’ open.  In de geest van Damiaan wordt hier geen copieuze maaltijd opgediend maar houdt men het bij een eenvoudige, doch lekkere, koude schotel met brood.    
Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Damiaan–tentoonstelling:Van 6 tot 26 februari loopt in de Sint-Lucia kerk de tentoonstelling ‘Damiaan, held én heilige’ die werd uitgewerkt door het centrum ‘Damiaan Vandaag’ van de paters der Heilige Harten.  
De toegang is gratis.  
Open: maandag  van 18.00 u. tot 20.00 u., woensdag van14.00 u. tot 17.00 u. en zondag van 11.30 u. tot 17.00 u.

Kostprijs:
Theatervoorstelling  € 12,00, 
kinderen onder 12 jaar mogen gratis binnen.  
Alhoewel de dag van de voorstelling er nog tickets kunnen worden gekocht aan de kassa is het aan te raden om op voorhand uw plaatsen te reserveren.  
Goed om weten : de inkomkaart geeft ook recht op één gratis drink in het Damiaan-café.
Damiaan-café en Damiaan–restaurant
Damiaantentoonstelling: gratis
Damiaanrestaurant : prijs 8€ per maaltijd
Kaarten voor de toneelvoorstelling en voor het Damiaan-restaurant zijn (ook afzonderlijk van elkaar) te verkrijgen via  reikelkaardehand@gmail.com en 0475.43.74.45 (Marie-Jeanne Aerts) of 0477.407.113 (Marcel De Roover).  
GPS-coördinaten voor Sint-Luciakerk en Parochiezaal : Kerkstraat 3, 3130 Begijnendijk.  De opbrengst van deze activiteiten is bestemd voor de Damiaan-actie.