Parochiewerking 

ONZE 4 NIEUWE GLASRAMEN 
 
 
Sint-Jan Berchmans                                                                  Sint Norbertus
 
In het parochieblad werd uitvoerig bericht over onze onvergetelijke feestelijke dorpsdag op 7 oktober laatstleden te Wolfsdonk naar aanleiding van de voltooiing van de buitenrestauratie van onze geliefde parochiekerk. De nieuwe glasramen die werden gezegend, kwamen echter niet volledig tot hun recht in het lange artikel. Daarom hierbij foto’s van onze nieuwe glasramen uitgevoerd door glazenier Daniël Theys in zijn atelier te Sint-Pieters Rode. Daniël Theys stichtte zijn glasatelier in 1987. Na een korte opleiding aan de Hasseltse academie begon Theys met zelfstudie. In die tijd werkte hij samen met enkele belangrijke handelaren in bouwantiek die regelmatig kunstwerken aanreikten om  gerestaureerd te worden. Vanuit deze probleemstellingen begon de zoektocht naar aloude glasschilders- en decoratietechnieken. Het zich telkens weer inleven in de "hand" van de diverse vroegere kunstenaars maakte dat Theys een bekwaam glasschilder werd. 

De technologie van het schilderen met grisaille, het opzetten van een echte met zuur geëtste decoratieve tekening, tot het maken van "glas- in- beton"- panelen behoorden tot de dagdagelijkse bezigheden in het atelier op de Rodeberg.

We zijn blij en fier met deze artistieke aanwinst voor onze parochiekerk. En bovendien: Sint-Pieter, Sint-Norbertus, Sint-Jan Berchmans en Sint-Damiaan De Veuster spreken ten beste bij Ons Heer voor onze geloofsgemeenschap!
 
Sint-Pieter                                                                                   Damiaan De Veuster