Het Hof van Vlaanderen
Het Hof van Vlaanderen
Met dit initiatief wil de vzw Het Hof van Vlaanderen personen met een handicap een werkaanbod bieden met een sociaal en cultureel-historische betekenis voor mensen, dorp en streek.
Het project omvat een dorpsherberg en –winkel met kleine bakkerij te Langdorp.
Er kunnen een twaalftal mensen met een verstandelijke beperking voltijds werken. Tevens wordt de mogelijkheid geboden tot een deeltijds werkaanbod.
Hiertoe zal de vzw Het Hof van Vlaanderen samenwerken met vzw Huize Eigen Haard te Aarschot
https://www.huizeeigenhaard.be/

 

Het project zal opgezet worden in de voormalige herberg en dorpwinkel ‘Het Hof van Vlaanderen’.
Hilde Verbinnen is initiatiefnemer van het project. Haar grootmoeder baatte tot zowat 1950 deze dorpsherberg en -winkel uit. Het Hof van Vlaanderen is één van de oudste herbergen uit de regio. Het oudste deel dateert uit de zeventiende eeuw. Ook de naam van de herberg wijst op de hoge ouderdom van het gebouw.
Door dit project kan Het Hof van Vlaanderen zijn vroegere functie als ontmoetingsplaats weer opnemen. Het Hof van Vlaanderen zal zich tevens richten op streektoerisme Hageland. In een landelijk kader zullen dorpsbewoners en andere bezoekers kunnen genieten van ambachtelijke streekbieren en -gerechten. Personen met een verstandelijke beperking zullen met authentieke producten kwaliteitsvolle huisspecialiteiten bereiden en aanbieden, onder meer hartig en zoet gebak, pan(nenkoek)-, streekbroodgerechten, seizoensuggesties. Op het zomerterras zal er ook een aanbod zijn van ambachtelijk roomijs.
Het Hof van Vlaanderen wil samenwerkingsverbanden maximaal integreren in zijn opzet.
Zo zal bij de renovatie van het pand de vzw samenwerken met de Aarschotse secundaire scholen.
Met Buso De Brug ,Siba,
https://www.siba.be/Damiaaninstituut https://www.damiaaninstituut.be/ werden reeds afspraken gemaakt.
Voor de uitvoering van de huisstijl kan beroep gedaan op de afdeling kunstonderwijs van het Sint-Jozefscollege.
https://www.sjca.be/
In het raam van ‘Meer dorp’ zullen verdere contacten gelegd worden met het plaatselijk verenigings-
leven en de Sint-Pietersschool.
https://www.vbslangdorp.be/
Het Hof van Vlaanderen... een vernieuwde ontmoetingsplaats waar weinig of niets moet en heel wat mogelijk zal zijn.
De renovatie is gestart in augustus 2009. De opening van Het Hof van Vlaanderen wordt voorzien najaar 2010.
Het project wordt ondersteund door Stad Aarschot https://www.aarschot.be/, Europa, Vlaamse Overheid, provincie Vlaams-Brabant https://www.vlaamsbrabant.be/in het kader van een Europees Programma voor Plattelandsontwikkeling, Cera-Foundation , https://www.cera.be Rotary-Club Aarschot. https://www.rotary-aarschot.be/
Info
Vzw Het Hof van Vlaanderen
Langdorpsesteenweg 246
3201 Langdorp
016 25 85 14
0494 12 27 97
hildeverbinnen@telenet.be


Hof ( van Vlaanderen ) opent zijn deuren op zaterdag 25 en zondag 26 juni  

 
’t Hof is een arbeidszorgproject van vzw Het Hof van Vlaanderen. Het project omvat een dorpsherberg en –winkel met kleine bakkerij te Langdorp. Met dit initiatief wil de vzw personen met een beperking een werkaanbod bieden met een sociaal en cultureel-historische betekenis voor mensen, dorp en streek. De vzw werkt hiertoe samen met vzw Huize Eigen Haard te Aarschot.

Op zaterdag 25 juni en zondag 26 juni opent ’t Hof zijn dorpswinkel met kleine bakkerij.

Bezoekers kunnen zaterdag vanaf 14u tot 18u en zondag vanaf 12u30 tot 18u de smaken ontdekken van ambachtelijk gebakken broden, gebak, kazen, bieren, wijnen, vruchtensappen, confituren en ander lekkers uit eigen streek. Deze heerlijke streekproducten kunnen ook samengesteld worden in een verrassend geschenkpakket. Op het zomerterras wordt artisanaal hoeve-ijs geschept.

In het kader van dit openingsweekend licht op zondag 26 juni om 12u30 gedeputeerde Monique Swinnen het provinciale plattelandsbeleid toe en schepen Steven Omblets het Demertoerisme .

 

De dorpswinkel biedt in zijn assortiment ook fijne vleeswaren, zuivelproducten, koffie, thee, meeneemdranken en andere basisproducten aan.

Het pand is de voormalige herberg en dorpswinkel ‘Het Hof van Vlaanderen’. Hilde Verbinnen is initiatiefnemer van het project. Haar grootmoeder baatte tot zowat 1950 deze dorpsherberg en -winkel uit. Het Hof van Vlaanderen was een belangrijke sociale draaischijf in het dorpsgebeuren. Het is tevens één van de oudste herbergen uit de regio. Het oudste deel dateert uit de zeventiende eeuw.

Gelegen aan de oevers van de Demer en Langdorpse bossen, is ‘t Hof een unieke uitvalsbasis om het landelijke Hageland te ontdekken. ’t Hof sluit onmiddellijk aan op heel wat bijzonder mooie wandel- en fietsroutes, onder meer het wandel- en fietsknooppuntennetwerk Hageland. In ‘t Hof kunnen bezoekers terecht voor toeristisch-recreatief materiaal.

De vzw wil samenwerkingsverbanden maximaal integreren in zijn opzet. Zo zal bij de verdere afwerking en inrichting van herbergruimte samengewerkt worden met met Aarschotse secundaire scholen, onder meer met Buso De Brug, Siba, Damiaaninstituut. Voor de uitvoering van huisstijl en toogontwerp werd beroep gedaan op de afdeling kunstonderwijs van het Sint-Jozefscollege. Er zullen tevens verdere contacten gelegd worden met het plaatselijk verenigingsleven en de Sint-Pietersschool.

Het project wordt ondersteund door Stad Aarschot, Europa, Vlaamse Overheid, provincie Vlaams-Brabant in het kader van een Europees Programma voor Plattelandsontwikkeling, Toerisme Vlaams-Brabant, Cera-Foundation, Rotary-Club Aarschot.

In de loop van voorjaar 2012 zal de herberg met huis- en streekspecialiteiten openen.

De dorpswinkel met kleine bakkerij zal vanaf 28 juni 2011 geopend zijn op dinsdag, woensdag, vrijdag van 9u tot 18u, donderdag van 12u tot 18u en zaterdag en zondag van 8u tot 16u.

’t Hof is gelegen Langdorpsesteenweg 246, 3201 Langdorp.

Info: hildeverbinnen@telenet.be, 0494 12 27 97.