Catechese    Vieringen:Datums - Agenda
2015 Catechese langdorp
2014 CATHECHESE LANGDORP
Catechese Langdorp 2013
Op de werkvloer
CATECHESE

We zijn 2013 gestart met het uitwerken van enkele verhalen uit het evangelie. Catechist Toon vertelde ook over ‘Teofiel’, Gods vriend.

Door de sneeuw brachten de vormelingen de week nadien foto’s mee van hun doopsel. Een link werd gelegd naar hun vormsel. Aan het einde van deze catechese bijeenkomst was er nog tijd om de betekenis van "het kruis’ door te nemen.

Zaterdag 26 januari stond in het teken van een ‘geloofsgenoot’ en ‘spijt’. De betekenis van ‘hun geloofsgenoot’ werd uitgelegd. Nadien gingen de vormelingen creatief aan de slag : boetseer ‘spijt’ !

"Ik heb een dobbelsteen gemaakt uit klei omdat ik ooit vals heb gespeeld. Ik heb spijt.”

"Ik heb twee mannetjes gekleid die ruzie maken. Na ruzie heb je spijt.”

De volgende bijeenkomst van de catechese gaat niet door in het Hof Van Vlaanderen, want we trekken we naar de Oxfam Wereldwinkel.

We zijn, samen met Teofil — vriend van God — gestart aan met nieuw catechesejaar. Zaterdagmorgen, 1 december, stonden zes meisjes (Elina, Lien, Louise, Marie, Marie, Sietse) en vier jongens (Bernt, Jan, Joeri, Lander) klaar om erin te vliegen. In ‘Het Hof van Vlaanderen’ kregen we, op de eerste verdieping, een plaatsje waar we tijdens deze eerste bijeenkomst elkaar leerden kennen. De foto’s in bijlage spreken voor zich.

Onze volgende bijeenkomst is gepland op 12 januari, daarin zullen enkel evangelieverhalen centraal staan waarin duidelijk wordt hoe Jezus van de mensen houdt en al weldoende rond ging.

Maar eerst vieren we nog samen het geboortefeest van Jezus met Kerstmis in de Sint-Pieterskerk te Langdorp om 10.30u.!

Cathechese langdorp 2012
Cathechese Langdorp 2011