DE ZONDAGVIERING
 
De zondag is en blijft een bijzondere dag.
De bijbel verteld ons dat de zondag de dag is waarop de Heer Jezus verrezen is; een dag van vreuge, een dag van leven. En dat is de zondag ook vaak: we nemen er tijd voor elkaar, we gaan op bezoek bij familie en vrienden, we eten wat uitgebreider dan op andere dagen. De zondag is voor gelovigen een dag waarop ze God danken voor het wonder van het leven. Ze komen samen om te vieren dat God de wereld heeft geschapen en van ons houdt zoals vaders en moeders van hun kinderen houden. God houdt zoveel van ons dat hij ons Jezus heeft gegeven die ons mens zijn in alle opzichten gedeeld heeft.
 
De zondagviering is niet zozeer een plicht als een uitnodiging om dit alles dankbaar te vieren en samen te beleven.
In de eucharistieviering geloven we dat Jezus onder ons komt en zegt: "Ik ben bij jullie, ik hou van ieder van jullie. Hij komt tot ons in zijn Woord en in de eucharistische tekenen van Brood en Wijn. In het vieren van de eucharistie belijden wij dat hij ons toekomst schenkt, ook over de dood heen. Daarom is de zondagviering voor een geloofsgemeenschap een heel belangrijk gebeuren. We proberen de viering dan ook zo goed mogelijk te verzorgen.
Het is goed als we er met velen zijn. Je bent daarom van harte uitgenodigd, in de vigilieviering op zaterdag en in de hoogmis op zondag.