2016 Wolfsfeesten

 
WOLFSDONK VIERDE FEEST OP 11 SEPTEMBER
 

Elf september 2016, Wolfsdonk viert weer feest.

 

Voor het vierde opeenvolgende jaar is Wolfsdonk "the place to be” !

 

Net als de vorige jaren houdt onze patroonheilige er tot de laatste minuut de spanning in wat het weer betreft. Frank De Boosere maakt er ook stilletjes aan  een gewoonte van om heel warm weer aan te kondigen voor ons Wolfsfeest, maar naarmate de dag korter bij komt, laat hij de temperatuur steeds dalen. De avond voordien hield hij het dan toch bij warm (bewolkt)weer, met de mogelijkheid op wat miezerige regen. En ja hoor, als het om minder goed weer aan te kondigen is, dan heeft Frank gewoonlijk gelijk, want uitgerekend om 13.00 u. heeft het zo een kwartiertje "gezabberd”, maar verder konden we van goed weer genieten.

 

 Naar gewoonte vloog Boo Verbiest weer het podium op om haar danskunsten te demonstreren (haar vaste maatje Jolien was er dit keer niet bij). De kinderen van "Onze School” (met gelegenheidsartieste Anissa Parton) vertolkten ook dit jaar met brio hun alom gekende meezingers en meedansers. Tijd dan voor een kwartiertje Remy Decker, ook een inwoner van ons dorp. Remy is door weinigen van ons gekend, maar een veelgevraagd fluit-en doedelzakleraar met internationale faam.

 

De countryline dancers kwamen even nadien op de tonen van Bonanza hun "weide” opgevlogen om hun beste en mooiste beentjes voor te zetten. Het moet gezegd, het ledenaantal is merkelijk toegenomen. Ze hebben blijkbaar de wind in de zeilen !

 

Ook een jaarlijkse traditie is onze zeer gemotiveerde KLJ afdeling. ‘De toekomst van Wolfsdonk’  mogen we ze wel noemen. Uit volle borst lieten zij, net zoals de vorige jaren, hun kamplied over het Boeckxplein galmen!

 

Onze fanfare "De Verenigde Vrienden” en Krista met haar majoretten en twirlers vervolledigden de optredens van de dag.  Daarna deed de  topgroep ‘3 of Us’ de opligger

 

daveren.  Hartelijk dank aan Transportfirma P. en W. Goossens uit Langdorp voor het uitlenen van de opligger.

 

En of iedereen er weer van genoten heeft !

 

Eline Wauwermans bracht tussen het optreden samen met hondje Balou, en op de tonen van K3 Loves you…een vertederend  schouwspel, dat één dezer ook te zien zal zijn op VTM, in het nieuwe programma Little Big Shots. Niet te missen !

 

Eens te meer dus een geslaagd Wolfsfeest.

 

Bijna alle verenigingen die meewerkten, met twintig kraampjes met spijs en drank, met spellelletjes, knuffels, haakwerk, tombola, ballonnen, enz. Honderden mensen die langskwamen. Allemaal tevreden gezichten. Dit alles in een mooi kader en met eens te meer Sint Anteunkes die net op tijd de kraan hierboven had dichtgezet.

 

We geven nu al rendez-vous voor volgend jaar, zondag 10 september 2017.  Dan wordt onze parochie 175 jaar. Een extra reden dus om feest te vieren. Daarover meer ten gepaste tijde.