2016 Tuinfeest school Gijmel

TUINFEEST VAN DE O.-L.-VROUW VAN FATIMASCHOOL

Op zaterdag 28 mei 2016 ging naar jaarlijkse gewoonte het tuinfeest van de O.-L.-Vrouw van Fatimaschool in Gijmel door.

De weergoden waren ons dit jaar zeer gunstig gezind, de zon verwarmde  onze snoetjes van 's middags tot 's avonds.


Onze kleuters mochten het tuinfeest openen. Ze namen ons mee naar Disneyland. Ouders werden ontroerd door het talent van hun kleintjes en ook de grootouders genoten met volle teugen van het danstalent van hun oogappels (en ook wel van de juffen).

Na een spetterend optreden van de allerkleinsten, leefden de kinderen zich uit op het springkasteel. Ze gingen eendjes vissen, grabbelen in de grabbelton, pakjes vissen of zandkastelen bouwen in ons speelbos. Ouders en grootouders genoten ondertussen van een verfrissend drankje.


De racefanaten werden dit jaar getrakteerd op een heuse "Kruiwagenkoers". Originele kruiwagens in alle mogelijke vormen, kleuren en materialen verzamelden aan de start. De kinderen namen het tegen elkaar op in echte "grandprix" stijl. Ze moesten met hun kruiwagen een heus parcours afleggen en allerlei opdrachten uitvoeren. Ouders en leerkrachten moedigden de duo's aan. De kinderen gaven echt het beste van zichzelf. Een zeer fijne kruiwagenkoers, zonder incidenten, maar wel met veel doorzetting, teamspirit, originaliteit en plezier. De snelste, origineelste en mooiste kruiwagens werden beloond met een diploma. Maar onze leerlingen vonden vooral het deelnemen het belangrijkste.


Na al dat spelen en koersen genoten de aanwezigen van een overheerlijke barbecue, verzorgd door de ouderraad van onze school. Verse groenten en lekker gebakken vlees en dit alles onder een stralende zon, wat wil een mens nog meer?!


Onze zesdeklassers zorgden er, als echte milieuagenten, voor dat het afval netjes gesorteerd werd. Zorg dragen voor het milieu blijft immers superbelangrijk!

Deze geslaagde editie zullen wij ons nog zeer lang blijven herinneren.