2016 Vormsel 3 geloofsgemeenschappen Lan

ZONDAG 10 APRIL : VORMSELVIERING VOOR ONZE 3 GELOOFSGEMEENSCHAPPEN

Op zondag 10 april, onder een stralende zon, liep de Christus-Koningkerk vol met vreugdevolle mensen.


49 vormelingen uit Langdorp, Gijmel en Wolfsdonk ontvingen in een mooie en intense viering het sacrament van het Heilig Vormsel uit de handen van E.H. Jos Wouters, abt van de ’ Norbertijnenabdij’ van Averbode, bijgestaan door onze priester Paul Van der Stuyft.

Nadat we de geloofsbelijdenis uitgesproken hadden, vroeg de abt ons om het eventjes stil te maken en te bidden dat Gods Geest over onze geloofsleerlingen mag komen en dat ze mogen blijven groeien naar het beeld van Jezus de Gezalfde.

Samen met hun geloofsgenoot kwamen de vormelingen naar voor.  Terwijl de vormheer de woorden " N., ontvang de zegel van de Heilige Geest, de gave Gods " uitsprak, ontvingen ze onder een persoonlijke handoplegging de zalving van het Heilig Chrisma.

De vormelingen van Sint-Pieter zijn Borremans Lara, De Belder Joeri, Degeest Bram, Lemmens Joni, Lemmens Malou, Massant Jeff, Michiels Luna, Put Noah, Rosvelds Marie en Willems Laure.

Voor Fatima-Gijmel zijn het Appelen Robe, Appelmans Brain, Calders Dina, Corbeels Roos, Damen Wies, Daniëls Nore, De Pelsmaeker Yente, Diels Jasmin, Frederickx Luca, Geens Milan, Hinnisdaels Linde, Hinnisdaels Merel, Lambeens Lien, Lepage Eva, Mattheus Amber, Richard Basile, Rosseels Lotte, Staes Nelle, Van Brussel Luna, Vandegaer Nele, Verstappen Jef en Van Ouysel Janne.

De vormelingen van Sint-Antonius zijn Braes Mitte, Broos Sarah, Cools Emma, Dsinter Nette, Frankie Jasmine, Frankie Jolien, Jennes Lotte, Mertens Tibo, Mesotten Anaïs, Smeets Jente, Van de Weyer Britt, Van Dijck Warre, Van Espen Luna, Van Woensel Robbert Jan, Verreydt Killian, Voets Marten en Willems Kato.

Bidden wij als parochiegemeenschap dat deze jongens en meisjes met de kracht van de Heilige Geest mogen leven vanuit hun geloof, dat ze met ijver en geestdrift heel hun leven blijven getuigen van de grote daden die Heer heeft verricht.

Van harte een dikke proficiat aan al onze vormelingen !  Ook een proficiat en vooral een dank u wel, aan onze catechisten, Toon, Marianne, Petra, Franka, Erna en Leo, om gedurende het jaar de kinderen te begeleiden naar deze grote dag.

We bedanken ook de vormheer Jos Wouters en onze priester Paul Van der Stuyft voor het voorgaan en het verzorgen van de mooie viering.  En we mogen ook een dikke proficiat wensen aan de kinderen van Jubilootje voor het fijn meezingen en dit onder leiding van Luc en Nicole.  Aan iedereen, van harte dank voor de fijne viering !

…………………………….

Invoegen foto vormelingen

F4422a16

……………………………