2015 Kerstviering te Langdorp

FEESTELIJKE KERSTVIERINGEN IN LANGDORP

Donderdag 24 december vierden de parochianen van Fatima-Gijmel de Kerstwake.

Terwijl het kinderkoortje, Jubilootje, het intredelied zong, legde de priester het kindje Jezus in de kribbe.

Met de nodige muziekinstrumentjes gaven ze nog meer kracht aan de liedjes.   Het Fatima-koor zorgde voor de nodige ondersteuning bij de liturgische gezangen.  Ook het communieliedje " Wonderbare Raadsman” werd door hen beantwoord.  Het werd een sfeervolle, ingetogen viering .  Iedereen zong en bad intens mee. 

 

Vrijdag 25 december vierden de parochianen van Sint-Pieter een mooie Kerstviering.

Het Sint-Pieterskoor, onder begeleiding van de organist Rik Pijpers, verzorgde de viering.  Het "Sanctus van Schubert " werd zeer stemmig gebracht.  Dit werd ook een mooie, sfeervolle kerstviering.  De liederen werden door iedereen meegezongen. 

Na beide vieringen bedankte priester al de helpende handen.

Ook willen wij , langs deze weg, alle mensen van harte bedanken.  Dank u wel aan het kinderkoortje Jubilootje onder leiding van Luc en Nicole , dank u wel aan het volwassenkoor van Fatima-Gijmel voor het meezingen en ondersteunen, dank u wel aan het Sint-Pieterskoor onder begeleiding van de organist Rik Pijpers.
 

Ook veel dank aan alle misdienaars, lectoren, aan de vrijwilligers voor het opbouwen van de kerststal en plaatsen van de bomen, aan allen voor de kleine en grote klusjes in en om de kerk.

En vooral veel dank aan onze priester Paul Van der Stuyft voor het verzorgen de vieringen.