2015 Orgelrecital 13sept Peter Jeurissen

    
Wie is Peter Jeurissen:
 
Peter Jeurissen zet zijn eerste stappen in de muziek aan de gemeentelijke muziekacademie van Maasmechelen om vervolgens verschillende keren het diploma Master of Arts te ontvangen aan de LUCA school of Arts, campus Lemmens.
Zo behaalt hij naast een master piano, orgel en kamermuziek ook het diploma master in de voortgezette studies met de grootste onderscheiding, waarop zijn aanstelling als pianobegeleider aan deze Hogeschool volgt in 2010.
Hiernaast verleent hij regelmatig zijn diensten als pianist voor masterclasses, audities, wedstrijden en operaproducties zoals de zomeropera 2009 "Die Entfuhrung aus dem Serail” van Mozart.
Zelf blijft hij verder werken aan zijn piano- en orgelspel door masterclasses te volgen in binnen- en buitenland bij namen als Roger Vignoles, Leo van Doeselaar  en Louis Robilliard.
Parallel hiermee blijft hij actief als organist aan de abdij van Keizersberg te Leuven en concerteert hij in de grote reeksen die dit land rijk zijn: kathedralen van Brussel, Antwerpen, Mechelen en Gent. Verschillende projecten resulteerden reeds in een cd-opname waaronder creaties van werk van Kurt Bikkembergs, Sebastiaan van Steenberge en Dirk De Nef.
Vorig jaar verscheen er nog een dubbel-cd van Chris Dubois waarop hij orgelwerk en het Concertino (Piano) vertolkt voor het 75-jarig jubileum van de componist.
Sinds januari 2014 is Peter verbonden aan de muziekacademie van Maasmechelen als leraar orgel en begeleidingspraktijk.