2015 Sint-PieterHoogmis 28juni Achantar

Zondag 28 juni 2015, 10.30 uur Plechtige Hoogmis ter ere van Sint-Pieter opgeluisterd door het Gemengd Koor A Chantar o.l.v. Tim Juwet begeleid op het Robustelly orgel door Antoine Tronquo.Op zondag 28 juni 2015 vieren we onze patroonheilige Sint-Pieter.
De Plechtige Hoogmis wordt opgeluisterd door A Chantar uit Leuven. Het koor wordt begeleid door Antoine Tronquo.A ChantarHet jongvolwassen koor A Chantar uit Leuven bestaat bijna 7 jaar en exploreert vertrouwde en meer exotische wegen in het weidse koorlandschap, of het nu gaat over motetten uit de renaissance, romantisch liederen, volksliederen of hedendaagse koorwerken. Momenteel staat het koor, bestaande uit een 20-tal twintigers en prille dertigers, onder leiding van Tim Juwet. Naast eigen concerten, zingt het koor ook huwelijksvieringen, feestelijke missen of neemt het koor deel aan korenfestivals. A Chantar is geen onbekende in Langdorp en mocht reeds een kerstconcert en een Sint-Pietersmis opluisteren.Driestemmige mis van Antonio Lotti.Voor de driestemmige mis in Langdorp, laat het koor zich begeleiden door het Robustelly-orgel. De mis werd gecomponeerd door Antonio Lotti, organist en componist van de Venetiaanse San Marcobasiliek (+/- 1665-1740). De mis is overwegend polyfoon van textuur maar blijft desondanks dankzij de driestemmigheid zeer transparant waardoor ze zeker nog geschikt is voor de hedendaagse liturgie.
Tijdens de hoogmis van Sint-Pieter brengen we ook een alleluja van Jakob Van Berchem (+/-1505-+/-1567), en Tu es Petrus van Hans Leo Hassler (1564-1612) en een Zweedse zomerpsalm (voor de verstaanbaarheid uitgevoerd in het Duits). Allemaal muziek die past bij de liturgie ter ere van Sint Pieter, maar evenzeer bij de zomer die op dat moment nog jong, maar hopelijk alomtegenwoordig zal zijn in de weelderige natuur van het Langdorpse Demerland.Na de hoogmis trakteren we graag met een drankje en hapje.Zondag 28 juni 2015 om 10.30 uur. Sint-Pieterskerk, Langdorpsesteenweg 299, 3201 Langdorp