2014 FEESTELIJKE KERSTV JUBILO

FEESTELIJKE KERSTVIERING IN GIJMEL OPGELUISTERD DOOR JUBILOOTJE

"O nee, de koning die ik ken. Die heeft geen bed van goud.

Geen pracht en praal, maar o zo kaal een kribbetje van hout.”

Met deze wijze woorden uit het intredelied was de toon van de viering gezet; Kerst gaat over Liefde met een hoofdletter en niet over glitter en glans. De O.-L.-Vrouw van Fatimakerk was mooi gevuld met gelovigen. Rechts van het altaar beeldden de kinderen een levend Kersttafereel uit; herders, Jozef en Maria met het Goddelijke Kind. Links stond Jubilootje onder leiding van Nicole Adams en Luc Luyten, soepel wisselend van het harmonium ter begeleiding van het koor en de synthesizer.  Het kinderkoor voor onze drie parochies was feestelijke uitgedost. Aandachtig en vol overtuiging zongen ze de warmste Kerstliederen.
 

 

"Laat de citer slaan, blaas de fluiten aan,

Laat de bel, laat de trom, laat de beltrom horen.

Christus is geboren.”

De zangertjes zetten hun lied kracht bij met belletjes, tamboerijn en ratel. In zijn homilie richtte pastoor Van der Stuyft zich rechtstreeks tot de kinderen in de stal en het koor. "Wat vieren we met Kerst? Waarom is dit zo belangrijk?”  En de antwoorden kwamen: "Omdat God van mensen houdt, gaf Hij ’t mooiste wat Hij had Zijn eigen Zoon.”

"Hoe ik ook denk, hoe ik ook denk, een mooier geschenk ken ik niet.” Met dank aan Elly en Rikkert Zuiderveld en Jubilootje, en het vaste koor. En ja, alle kinderen zijn van harte welkom om bij het kinderkoor te komen. En ook het volwassenen koor zou graag nieuwe leden verwelkomen.