AMARYLLIS IN WINTER WONDERLAND: 14 DECEMBER OM 16.00 U.

Het feestelijke weekend besloot in de kerk op zondag 14 december in de namiddag met een knap concert. Het " Vocaal Ensemble Amaryllis” o.l.v. Gilbert Kolacny koos voor een rijk en origineel programma. Christine Benoot en Bart Vinck begeleidden op de piano, Sigrid Smeets speelde cello en slagwerk. De 9 dames van Amaryllis gingen voor een warm wondere, winterse sfeer. De knap gerestaureerde kerk met de mooie, grote icoon baadde in de gloed van vele kaarsjes terwijl de late herfstzon gulzig door de glasramen viel. Eerst waren er 4 liederen waarin de winter met sneeuw en heldere maan werd gehuldigd als tijd van knusse gezelligheid en feestelijke verwachting. Daarna volgden twee maal een "Yoik”. De Yoik is een Noorse oude "heidense” liedvorm met slagwerk begeleiding. De klanken zijn toverachtig, ongewoon mooi. De zeer gevarieerde stemmen van de Amaryllissen gingen echt op in deze bijzondere liederen en het publiek beloonde met een nog guller applaus. Met 5 onconventionele kerstliederen werd het concert afgerond. Met andere woorden; de Amaryllis is een mooie bloem die op een hoge stengel prachtige bloemen openvouwt, de 9 dames en hun dirigent zijn als de fraaie kelken weelderig en prachtig in bloei. De toewijding en zorg, de nauwkeurigheid en afwerking waarmede dit ensemble uitpakt is van een uitzonderlijk hoge kwaliteit!

 

O.L.Vrouw van Fatima kerk te Langdorp-Gijmel 

Aarschot – September 2014 – Liefhebbers van warme winterse muziek noteren alvast 14 december 2014 om 16u in hun agenda. Het Vocaal Ensemble Amaryllis dompelt u dan tijdens haar "Amaryllis in Winter Wonderland” concert onder in een muzikaal sneeuwtapijt. De lichtklassieke nummers krijgen hier en daar een vleugje pop en jazz waarmee de 9 dames een concert brengen rond winterse thema’s zoals sneeuw, kerst, liefde en verzoening. Amaryllis staat onder leiding van Gilbert Kolacny en voor de begeleiding zorgt pianiste Christine Benoot. Genieten kan u onder andere van "Slowdancing in the Snow”, "Under Winter Moon” en uiteraard "Winter Wonderland”. Wilt u erbij zijn? Het winterconcert vindt plaats op 14 december 2014 om 16.00 u. in de O.L.Vrouw van Fatima kerk te Langdorp-Gijmel. Na afloop kunnen gasten een glaasje klinken en verder nagenieten. Kaarten kosten € 8,00 en voor kinderen onder de 12 is het gratis. Reserveert u via amarylliszingt.be of ter plaatse voor het concert. 


Over Amaryllis…

Onder leiding van Gilbert Kolacny, staat het vocaal ensemble "Amaryllis” uit Aarschot opnieuw op het podium. Amaryllis startte in de jaren ‘90 en groeide uit in eigen regio en omstreken tot een vaste muzikale waarde. Met huis, job en kinderen erbij werd een pauze ingelast tot 2011 waar een huwelijksviering hen opnieuw samenbracht om te zingen. Vandaag staan Dagmar, Katrin, Griet, Nathalie, Anja, Stien en de drie Ilse’s opnieuw op het podium met een fris repertoire waar klassieke muziek afgewisseld wordt met adaptaties van hedendaagse muziek.