Op zondag 19 oktober om 14.00 u. startte de wandelende muzikale uitstap.

Kinderen vanaf 5 jaar werden rondgeleid voor een vertelwandeling langs de Demer en in en rond het unieke decor van de Sint-Pieterskerk. Om 17.30 u. was er een een zangmoment en werd er soep uitgedeeld.

Hieronder een paar foto’s van de grote groep jolige kinderen , wel een 150-tal.

Met Klankenstroom brengt CC Het Gasthuis een uniek project naar Langdorp. ‘Klankenstroom is een wandelende muzikale uitstap voor jong en oud. Het is een boeiend initiatief dat klassieke muziek, erfgoed én natuur samenbrengtVERTELPARCOURS EN FILM MET LIVE MUZIEK   

 

ZONDAG 19 OKTOBER: SINT-PIETERSKERK

 

 Klankenstroom

14.00 u.: voor kinderen en jongeren vanaf 5 jaar: vertelparcours aan de Demer door

‘t Sleutelbos, in en rond de Sint-Pieterskerk.

Starten aan het brugje kan vanaf 14.00 u. tot 15.30 u.. Inkom: € 3. Vang een klank in een potje en breng hem mee! Om 17.30 u. zingen we als afsluiter de pannen van het dak en eten we lekkere soep.

20.00 u. :Een avond met als rode draad Shakespeare.

La mort d’Ophélie op.18 en  Les nuits d’été op.7 van Hector Berlioz

Programma gebracht door de Klankfabriek.

Sopraan: Britt Truyts
Historisch clavier: Guy Vandromme
Film: Eric de Kuyper,

Les nuits d’été van Hector Berlioz wordt beschouwd als het neusje van de zalm van het Franse lied. Berlioz koos voor de titel als vertaling van Shakespeare’s A Midsummer Night’s Dream.

In samenwerking met Guy Vandromme ging Eric de Kuyper op zoek naar de originele bezetting uit 1841 voor 3 verschillende stemmen en klavier en bekeken ze samen de dramaturgische mogelijkheden van die versie. Het lyrisch visueel commentaar vormde de basis voor een zwart-wit film.

www.hetgasthuis.be  tickets@hetgasthuis.be, 016.56.48.24 

Vriend: € 10, Basis: € 10