Fotos; Wolfsfeest 2014  
 

TWEEDE WOLFSFEEST

 
Zondagmorgen, 7 september 2014 – 07.00 u., een dikke mist hangt over gans Wolfsdonk….’t Zal toch niet waar zijn hé, den eerste keer dit jaar dat er mist hangt, en net vandaag op het 2e Wolfsfeest. Als dat maar goed komt.
  
 
Anderhalf uur later bij het luiden van de klokken, priemen de eerste zonnestralen door het wolkendek… Godzijdank , het gaat dan toch nog in orde komen.
  
 
Ondertussen is het een op en aflopen op het Boeckxplein. Iedereen heeft de nodige materialen uit de kasten gehaald om zich met een stand(je)te kunnen presenteren aan de mensen. En wat een aanbod  om de innerlijke mensen te versterken: pannenkoeken en pralines van het Oudercomité, bier en wijn van ’t Alternatief, fritten van hondenschool Akela, spek met eieren van onze gepensioneerden, ijs en frisko van de parochieploeg, hotdogs van de KLJ, pasta van de Carnavalisten, pensen  van de biljartclub, druiven en bier van Everbeur van de gezinsbond, croques van de Landelijke Gilde, Sangria en cake van Dieren in Nood, wafels van de KVLV, cava en advocaat van onze fanfare, cake-proevertjes van VZW Kids. Als je daartussen "je gerief” nog niet vindt. Tel daarbij nog Ziekenzorg/Hobbyclub die bloemen en breiwerk aanbieden, naast hun tombola, de kerkfabriek waar je terecht kan voor kaarsen, medailles en brochures. De KLJ’ers die een grime-stand bemannen, twee clowns-ballonnenplooiers die op het plein ronddolen, en een heus springkasteel om uit de bol te gaan, ja, WOLFSDONK is the place to be vandaag, nergens anders moet je zijn !
   
 
Na een aarzelend begin (voorzien rond 13.00 u., maar kwartiertje later begonnen) komen enkele mensen van VZW Kids ons iets meer vertellen over gebarentaal. Wat later zetten Bo en Jolien, traditiegetrouw, het podium op stelten, en even later sluiten ook een aantal kinderen van Onze School zich aan voor een danspasje, een liedje, een toneeltje. Het gebeuren op het podium wordt daarna even onderbroken om op het oude kerkhof een plaatje te onthullen met een QR-code. Als je die inscant, krijg je meer informatie over het kerkhof, weten Jonas Danckers van de Kerkfabriek en kunsthistorica Anne-Mie Havermans ons te vertellen.  Dit als voorsmaakje voor de toch wel grote veranderingswerken die aan ons oude kerkhof voorzien zijn, en waarvoor binnen enige tijd een informatieavond wordt georganiseerd.
   
 

Pas terug op het podium (de massa begint aan te komen) brengt de jeugd van de KLJ een gesmaakte versie van hun kamplied. Met hun muziek en” vliegende stokken” doen de Twirlers van onze Koninklijke Fanfare daarna van zich spreken en als naar goede gewoonte leveren zij mooie werkstukjes af. Top Krista !

 

Afspraak nadien met Hondenschool Akela die menige omstaander (en zeker de kinderen) in vervoering brengt met de kunstjes van hun goed getrainde blaffers en blaffertjes.

 

Het echte spektakel volgt nadien wanneer Ludo Sempels met zijn TaekwondoClub Ilyo het podium doet daveren. Klasse !

 

Het goed volgelopen Boeckxplein is amper bekomen van de opwinding wanneer organisator Leo Janssens een special guest aankondigt, een (gitaarvirtuoos) vriend uit Everbeur die hij verleden jaar uitgedaagd had om hier een liedje te komen brengen.  Na het nodige "gezaag” en na een aantal pinten had hij zich toen geengageerd om naar Wolfsdonk te komen.  En de mensen zullen het geweten hebben, want nadat (Wil)fried eerst solo het mooie Blue Bayou vertolkte, vroeg hij iemand uit het publiek om samen met hem het mooie lied van Veerle Baetens van de Broken Circle Breakdown te zingen..wat je KLVV Voorzitster Mieke Verbiest geen tweemaal moet vragen… Op de vraag, naderhand, van Celleke Verhoeven of hij het koor van Wolfsdonk ook wilde begeleiden ging de Fried na enige aarzelen in, en, na AARSCHOT ZINGT, en DIEST SWINGT, kregen we WOLFSDONK KNORT: een aantal meezingers gebracht door dit "gelegenheidskoor, alsook "evergreens” die op het nodige enthousiasme werden onthaald !

 
Tussendoor was er ook even tijd om het "free" podium te laten innemen door "jong talent" van eigen bodem. Zo kregen we enkele liedjes op harmonie van de Louis en Sien. En de two Mertens-boys speelden enkele liedjes op de gitaar.
  
 

De beste fanfare van uren in de streek, de Koninklijke Fanfare "De Verenigde Vrienden”, sloot het muzikale gedeelte (op het podium) af (omstreeks 18.30 u.), maar wanneer de "laatste” achterblijver thuis aankwam is niet geweten. De organisator deed in ieder geval "het licht uit” op het Boeckxplein rond 21.00 u.

 

Alle ingredienten waren aanwezig om van dit gebeuren een topevenement te maken. Een mooie locatie, allerlei activiteiten, keuze in overvloed in spijs en drank, mensen die je na zovele jaren nog eens terugziet, mensen uit je onmiddellijke omgeving die je nu beter leerde kennen, alle verenigingen die hun beste beentje hadden voorgezet, en natuurlijk het prachtige weer zorgden ervoor dat dit een echt WOLFSFEEST is geworden! En God (en de organisator) zag dat het goed was !!!

 

Dank aan iedereen die hiertoe heeft bijgedragen, en afspraak volgend jaar: zondag 6 september 2015 !