2013 KERSTCONCERTEN

Parochiewerking

KERSTVIERING IN WOLFSDONK 2013

Op Kerstdag om 9.00 u. ging, in een goed gevulde kerk, E.H. Renaat Van Den Berckt voor in de eucharistieviering. Deze werd opgeluisterd door het meerstemmige koor onder leiding van Simone Verbeeck en Maurice Truyers. Na het evangelie, brachten de vormelingen in een toneel, het kerstverhaal, begeleid door een eigen muziekgezelschap. Het was een heel sfeervol gebeuren. Na de kerstviering kreeg iedereen van de van de vormelingen nog een kerstkaart met kerstwens mee. Het koor kreeg nog een warm applaus.

Normaal gezien wordt de ingang van de kerk mooi versierd (door de Dorpsraad) met verlichte kerstbomen, maar wegens het stormweer hebben we een andere oplossing moeten zoeken en the place to be was dit keer ons portaal....
 
HET WAS EEN MOOI KERSTCONCERT IN LANGDORP
voor meer fotos:   Kerstconcert met 3 koren, 2013
Op zondag 22 december 2013 om 17.00 u. werden we getrakteerd op een heel fijn Kerstconcert in de Sint-Pieterskerk te Langdorp. Jubilootje, ons kinderkoor onder leiding van Nicole Adams en Luc Luyten, ontving Korewiet uit Wijgmaal. Het kinderkoor onder leiding van zanger Kobe Baeyens was al eerder te gast. Ook Kamerkoor Koordinaat uit Leuven onder leiding van Jan Van Hove, kennen wij van het hoogfeest van Sint-Pieter dat ze ooit opluisterden. "3 Koren voor Kerst”, het lijkt wel een toverformule. Al in de namiddag heerste er een gezellige drukte met de vele kinderen in het talrijke publiek.
Er werd vrolijk "ingezongen”. Eerst klonk ons feestgelui minuten lang over het donkere dorp. Om 1.00 u. werd het muisstil. Jubilootje mocht aantreden met "Een Koning is geboren”. Korewiet, in kerstrood feest pak, waagde zich zelfs aan Beethovens "Ode an die Freude”. Koordinaat bracht Zweedse en Spaanse Kerstliederen. Tot slot zongen de drie koren samen "Eer zij God in onze dagen”. En ook het publiek mocht meezingen. De volle kerk klonk hartverwarmend. Net wat wij broodnodig hebben in de donkere aanloop naar Kerst. Het Kerstconcert is een mooie traditie. 3 Koren afwisselend met de Koninklijke Fanfare De Demervallei. Zij zijn aan de beurt in 2014. Moge het een vrede vol jaar worden voor iedereen !
 
 
SINT-PIETER lANGDORP -KONINKLIJKE FANFARE DE DEMERVALLEI - 23 DEC 2012
https://www.mijnalbum.nl/Album=JWYWEBAE

DEUGDDOEND EN HARTVERWARMEND KERSTCONCERT

Misschien is het toch wel een beetje een rare kerst? Buiten, druilerig nat, veel te zacht voor de tijd van het jaar, niks witte kerst. Maar binnen, ook in de kerk, blijft het verlangen naar meer licht.
Op zondagavond 23 december heeft de Koninklijke Fanfare De Demervallei zich in het midden van de Sint-Pieterskerk opgesteld voor het Kerstconcert. Dirigent Johan Maes heeft een mooi programma voorbereid. Het begint zacht en uitnodigend met A Christmas Ouverture van Roland Kernen. Discrete belletjes openen onze oren en harten. I Dreamed a Dream werd razend populair door de Engelse revelatie Susan Boyle. De fanfare brengt een zeer genuanceerde versie waarin alle instrumenten ruim hun plaats krijgen. Opnieuw van Roland Kernen klinkt Two for Christmas. Hier horen we Stille Nacht maar ook dansante Cha cha cha klanken en zelfs rockenroll. We zien de herders en de koningen haast swingen bij de stal! Robert van Beringen schreef een origineel arrangement op Beethovens Air Pathetique. Even wanen we ons op de boeg van de Titanic, ruim voor de dreiging. White Christmas van Irving Berlin een van de grootste kerstklassiekers, wordt hier op een zeer vernieuwende manier gebracht vol mooie variaties en rijke klanken. Het moet gezegd: Johan Maes is een schitterende dirigent! Hij weet zeer goede arrangementen te kiezen waardoor gekende nummers origineel en rijk gevarieerd klinken. De Koninklijke Fanfare De Demervallei weet dit alles prachtig te vertolken, wat een rijkdom! Weerom klinken zachte belletjes bij het begin van Rudolph, the Red-nosed Rendeer. Maar al snel horen we Rumba en Quick step klanken verwijzend naar de dolle twintiger jaren. Oh ja, misschien is het een goede quizvraag? Quick, waarom heten kerstrendieren allemaal Rudolph? Weerom verbazend tegendraads klinkt Feliz Navidad in een bewerking van Darrol Barry. Normaal verwachten wij hier een snel, beweeglijk lied maar het klinkt verrassend rustig en krijgt pas naar het eind toe een explosieve toets. Voor Christmas Bells in een bewerking van Roland Kernen, weerklinken er feestelijke klokken in de luidsprekers, een beetje verwarrend weerom worden wij weer op het verkeerde been gezet. Tot slot mogen wij allemaal meezingen We Wish you a merry Christmas! Deugddoende samenzang, wij kunnen met een gerust hart naar Kerst toegaan!

Proficiat en DANK aan de fanfare en de dirigent!