(UA-31898617-1)60035425 Sint-Pieter,Langdorp,Gijmel,Wolfsdonk,Aarschot,godsdienst,religie,gemeenschap,

Nieuws


Overleden in de Heer, Jozef De Proost - dinsdag 9 maart 2021

Op zaterdag 13 maart namen we in de parochiekerk te Gijmel in aanwezigheid van 50 familieleden en vrienden afscheid van Jozef De Proost (°11/04/1947 – +9/03/2021).

Jef was in zijn jonge jaren te Betekom, te midden van zijn broers en zussen, wel eens tot deugnieterij in staat en heeft in zijn verdere leven altijd iets van die uitdagende kapoen behouden. Als loodgieter was hij een goeie en handige stielman die echter voortijdig zijn job diende op te geven omwille van de nierproblemen met tot gevolg 3x nierdialyse wekelijks. Dankzij het strenge regime dat hij zich oplegde, gestimuleerd door echtgenote Jeannine, bleef hij creatief aan de slag, ondermeer als imker en in de serre. Met zijn groene vingers kweekte hij tomaten en prachtige trossen druiven die hij gul uitdeelde. Maar de trots bij uitstek betrof de jaarlijkse kiwi-oogst tot wel 600 à 700 vruchten die vervolgens net als de bramen verwerkt werden tot confituur. En natuurlijk volgde een proeverij.

Afbeelding invoegen

Zoals in het huis van Jeannine en Jef er velen welkom waren, zo geloven en vertrouwen we dat in het hemelse Vaderhuis er nu ook plaats is voor hen. Dat Jozef voorbij alle leed en pijn nu een welverdiende rust mag vinden.

Moge dit geloof tot troost en steun zijn, in verbondenheid met Jozef en met elkaar over de dood heen.

Vanuit onze parochiegemeenschap te Gijmel ons medeleven en gebed aan de familie.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >

(UA-31898617-1)60035425