Nieuws


Doopviering Gijmel 2 juli 2017 - dinsdag 8 augustus 2017

DOOPVIERING


Op zondag 2 juli werden er in kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima te Gijmel drie kinderen door het sacrament van het doopsel opgenomen in onze kerkgemeenschap: 
Lara JACOBS, dochter van Kris en Lieve Wuyts, van de Hulststraat. 
Maurice Wuyts en Marleen Roes waren aanwezig als haar peter en meter. 
Stan LIEBENS, zoon van Kurt en Nele Van Hoof, uit de Vleminkstraat. Zijn peter en meter zijn Jos Van Hoof en Ingeborg Kempeneers. 
Thibaut VANHOUDT, zoon van Koen en Isabelle Backx, van de Oude Mechelsebaan. 
Tim Cuypers en Lies Vanhoudt tekenden als peter en meter in het doopregister. 
De doopvont stond te midden van de kring met familieleden en vrienden. Ze konden op die manier het doopgebeuren van heel dichtbij volgen. Het wordt ervaren als een echt kerkgebeuren met een intense verbondenheid rondom kinderen, die door tekenen (water, licht en vuur) en sacrale handelingen (handoplegging, zegening en zalving) in Gods liefdevolle geborgenheid worden opgenomen. 
De namen van deze kinderen staan nu voor altijd geschreven in de palm van Gods hand. Ze werden tevens opgetekend in het doopregister van onze parochie en met een handtekening van de ouders, peters en meters bevestigd.Wij hopen dat deze drie kinderen mogen opgroeien in geluk en geborgenheidvan hun gezin. 
Dat ze ook Jezus mogen leren kennen als hun vriend en leidsman in hun leven. Onze parochiegemeenschap wenst de ouders met hun kinderen een mooie toekomst toe. 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam drie + 14 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >